hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Savunma Bakanı'ndan İsrail'e uyarı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'e Lübnan'a saldırıları azaltması çağrısı yaptı. İsrail'in Lübnan'da Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne saldırılarıyla ilgili İsrailli mevkidaşı Gallant'la görüştüğünü de açıkladı. Gallant'ın, Barış Gücü’nün hedef alınmayacağına dair güvence verdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sivil kayıpların sayısı çok yüksekti. İsrail'in, özellikle Beyrut ve çevresinde yaptığı saldırıların bir kısmını azaltmasını istiyoruz."

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına ilişkin bu ifadeleri kullandı.

    ABD Savunma Bakanından İsraile uyarı

    İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere konuşan Austin, sivil kayıplarının çok olduğunu vurguladı. Ve "müzakereye geçiş" görüşünü yineledi: "Sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine dönmelerine izin verecek bir tür müzakereye geçişi görmek istiyoruz."

    ABD Savunma Bakanından İsraile uyarı

    Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile BM Lübnan geçici gücü mevzilerine gerçekleştirilen saldırıları görüştüğünü de aktardı. "Tekrar ediyorum, burası bir savaş bölgesi, bu yüzden birçok şey olabilir. Bana kendisinin veya güçlerinin UNIFIL güçlerini hedef alma niyetinde olmadıklarına dair güvence verdi. Ama yine de bu güçlerin saldırıya uğramamasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya devam ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow