hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Enerji Derneği Başkanı CNN TÜRK'e konuştu

    Amerikan Enerji Derneği Başkanı Sheila Hollis, Dış Politika Analisti Ali Çınar'a konuştu. Hollis, Türkiye ve ABD'nin enerji sektöründeki ortaklığıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin bilgeliğini, kaynaklarını ve teknolojisini paylaşması siyasi ve kültürel farklılıkların aşılmasında çok yardımcı olacaktır. Bu sözler, ABD Enerji Derneği Başkanı Sheila Hollis'e ait.

    Dış Politika Analisti Ali Çınar'a konuşan Hollis, "Türkiye'nin enerji çeşitliliği konusunda elde ettiği başarıdan ders çıkarmalıyız" dedi.

    "Türkiye'nin kaynakları var. Gelişmiş teknolojisi var. Çok gelişmiş bilim insanları, düşünürleri ve vizyonerleri var. Onlar bilgilerini alıp Türkiye kıyısının ötesine de katkıda bulunabilir. Türkiye'nin hidroelektrik enerjisi üretimi ve ithalat/ihracat gibi başarılarınızdan, ekonomiyi enerji tedariği konusunda çeşitli bir hale getirmenizden dersler çıkarmalıyız."

    Hollis ayrıca Türkiye-ABD arasındaki, gerilime rağmen enerji konusunda ortak çalışmanın iki ülke için de faydalı olacağını vurguladı: İlişkimizin bazı unsurları, hangi tarafta olurlarsa olsunlar herkese yardımcı olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow