hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri'nden CNN TÜRK'e açıklama: Rusya ve İsrail karşılaştırmasını reddediyoruz

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'nin Ukrayna-Rusya savaşında öldürülen sivillerle Gazze'de katledilen çocuklar arasında çifte standart uyguladığı iddialarına ABD Dışişleri'nden yanıt geldi. Dışişleri yetkilisi, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a "Burada Rusya ile İsrail arasında her türlü denkliği reddediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RUSYA VE İSRAİL KARŞILAŞTIRMASINI REDDEDİYORUZ"

    Amerika Birleşik Devleti'nin Gazze politikasıyla Rusya-Ukrayna savaşındaki politikasının farklı olduğu iddialarına yanıt geldi. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Rusya ve İsrail arasındaki her türlü denkliği reddediyoruz" dedi.

    "HAMAS, RUSYA KOMŞU DEMOKRASİLERİ YOK ETMEK İSTİYOR"

    ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin CNN TÜRK'e özel olarak yaptığı açıklamalarını Paksoy, CNN TÜRK Masası programında aktardı. Paksoy, yetkilinin iki savaşta hayatını kaybeden siviller arasında çifte standart uyguladıkları iddialarını reddettiğini söyledi. Yetkili, Rusya lideri Putin ile Hamas'ı bir konuda ortak paydada buluştuğunu vurguladı. "Hamas ve Putin farklı tehditleri temsil ediyor ancak bunu ortak olarak paylaşıyorlar. İkisi de komşu demokrasiyi yok etmek istiyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişlerinden CNN TÜRKe açıklama: Rusya ve İsrail karşılaştırmasını reddediyoruz

    "İSRAİL’İN KENDİNİ SAVUNMASINI DESTEKLİYORUZ"

    Paksoy, İsrail'in savaş suçu işlediği iddialarıyla ilgili sorulan soruya da yetkilinin cevap verdiğini söyledi. "İsrail'in savaş hukukunu ve masum sivilleri koruyacak şekilde kendisini teröre karşı savunma hakkını desteklemeye devam ediyoruz" dediğini aktardı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow