hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri’nden adalar açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yunanistan'ın Ege Adaları'na zırhlı birlik çıkarması, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a soruldu. ABD'li sözcü, "Şimdi, NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklama ve eylemlerin zamanı değil" ifadelerini kullandı. Adalar meselesinin ise "diplomatik yollarla çözülmesi" gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan'ın ege adalarına zırhlı birlik çıkarması ile ilgili soruyu "Şimdi gerilimi artırabilecek açıklama ya da eylemlerin zamanı değil" ifadeleriyle yanıtladı. Price, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD’li sözcüye, "Yunanistan’ın Ege’de silahsızlandırılmış adalara onlarca zırhlı araç ve tank çıkararak gerilimi tırmandırmasından endişe etmiyor musunuz?" diye soruldu.

    Sözcü, "Rusya’nın bir kez daha egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik toplum ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil." yanıtını verdi.

    Price ayrıca "NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve her türlü farklılığı çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz." diye ekledi. ABD’li sözcü, adaların kimin egemenliğinde olduğu meselesinin de, "Diplomatik yollarla çözülmesi" gerektiğini vurguladı.

     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow