ABD "çifte standardı" kabul etti
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan'ın uluslararası anlaşmaları ihlal ederek, Yunan Adalarına ABD menşeli zırhlı araçları yerleştirmesini değerlendirdi. Price, çifte standardı soran gazetecilere "ABD silahlarının kullanım koşullarından ülkemizin menfaatleri esas alınır" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price basın toplantısı düzenlendi. Gazetecilerinin sorularını yanıtladı. Yunanistan'ın anlaşmaları ihlal ederek ABD ekipmanını kullanmasındaki koşulları aktardı.
Price, “Çoğu zaman bu terörizm tehditleri ve başka sınamalar olabilir. Ancak dünya çapında herhangi bir ülkeye sağladığımız güvenlik yardımı konusunda sürekli bir değerlendirme süreci yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ned Price, "Tabii ki ülkeler kendi seçimlerini yapabilir ancak ABD ve ikili ilişkilerimiz açısından belirli seçimlerin sonuçlarının olacağı uç örnekler de olacaktır." sözleriyle çifte standardı kabul etti.
Price, "Uyguladığımız standart Amerikan ulusal menfaatlerine uygun olan neyse odur. Müttefiklerimiz ve ortaklarımız söz konusu olduğunda da bu böyledir." ifadeleriyle bölgedeki gerilimi düşürün çağrısı yaptı.
Türklere neden S-400’leri konuşlandırmayın dediklerine yönelik soru ise yanıtlayamadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nostradamus'un Papa kehaneti! Bugünü asırlar önce öngördü mü? Şifreli satırlarda "yeni papa" ipuçları...
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler