hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanı Biden'dan İsrail'e silah desteği

    Gazze saldırıları öncesinde ABD'nin İsrail'e güdümlü füze satışına onay verdiği ortaya çıktı. Bazı demokrat kongre üyeleri bu duruma tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD BAŞKANI, GÜDÜMLÜ FÜZE SATIŞINA ONAY VERDİ

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yeterli tepkiyi göstermemekle eleştirilen Biden yönetiminin bir de saldırılar başlamadan önce İsrail'e güdümlü füze sattığı ortaya çıktı. Washington Post, söz konusu haberi kongre kaynaklarına dayandırdı.

    SALDIRILAR ÖNCESİ 735 MİLYON DOLARLIK SİLAH SATILDI

    O habere göre ABD Başkanı Biden, 5 Mayıs'ta 735 milyon dolar değerindeki füzelerin satışına onay verdiğini kongreye tebliğ etti. Satış tebligatı, kongrede 15 günlük değerlendirme süreci için bekletildi. Özellikle demokrat kongre üyelerinden satış karşıtı sesler yükseldi. Bazı kongre üyeleri detaylarına ilişkin bilgi talep etti.

    Haberde, bir kongre üyesinin açıklamalarına yer verildi. O üyenin "İsrail yönetimine ateşkes için baskı yapmadan bu satışa onay vermenin, Filistinlilere yönelik kıyımın devam etmesine yol açacağını" ifade ettiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili Anadolu Ajansına konuşan bir ABD Dışişleri yetkilisi, "Devam eden şiddetten derin kaygı duyuyoruz ve kalıcı bir sükûnetin sağlanması için çalışıyoruz" dedi. Ancak yetkili, satış onayını inkar da etmeyeceğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow