hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanı Biden: Dünya liderleri beni kenara çekip uyarıyor!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden, New Hampshire'da yaptığı konuşmada "Trump'ı Hapise atmamız gerek, demokrasi için büyük bir tehdit" ifadelerini kullandı. Biden, dünya liderlerinin kendisini bir kenara çektiğini ve Trump’dan korktuklarını söylediğini iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD başkanlık seçimlerine kısa bir süre kaldı. Başkan Joe Biden, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump için, önce "Hapise atmalıyız", daha sonra ise kendini düzelterek "Siyasi olarak hapise atmalıyız" dedi. Biden, Trump'ın demokrasiye çok ciddi bir tehdit olduğunu söyledi.

    -          “Ama ciddiyim, o demokrasiye yönelik gerçek bir tehdit ve bu bir abartı değil”

    ABD Başkanı Biden, dünya liderlerinin kendisine Trump'ın kazanmaması gerektiğini belirttiklerini öne sürdü.

    -          “Dünyanın geri kalanı Trump'ın seçilmesinden ölesiye korkuyor. Bu bir şaka değil, bu bir şaka değil. Uluslararası yapılan toplantılarda beni bir kenara çekiyorlar ve bana kazanmak zorundasın diyorlar demokrasilerinin tehlike altında olduğunu söylüyorlar.

    Trump’ın kampanya sözcüsü, Biden’ın bu açıklamalarına karşılık verdi. Açıklamada, "Biden’in gerçekleri söylediğini düşünüyoruz. Rakiplerini yenemedikleri için Trump’a zulmetmeyi hedeflediler. Asıl tehdit Biden ve Kamala Harris’tir" ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow