hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    130 askerden Netanyahu'ya rest!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail odağını Lübnan ve Hizbullah'a yöneltti, Gazze'deki rehineleri kurtarmaktan vaz mı geçti? İsrail’de bu soru gündemde. Birçok birimden 130 asker, rehine müzakerelerine öncelik verilmezse hizmeti bırakacakları konusunda Netanyahu hükümetini uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ROTA HEMEN REHİNELERE DÖNMEZSE, HİZMETİ BIRAKIRIZ"

    İsrailli 130 asker, Netanyahu hükümetine eleştirel bir mektup yazdı. Hükümet rehine ve ateşkes anlaşması için çalışmazsa artık hizmet etmeyeceklerini söyleyen askerler, "Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı, kırık kalplerle görev için rapor vermeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor" dedi.

    Kabine Bakanları ve İsrail Genelkurmay Başkanı'na hitaben yazılan mektup, zırhlı birlikler, topçu birlikleri, iç cephe komutanlığı, hava kuvvetleri ve donanma dahil olmak üzere çok çeşitli görevlerdeki yedekler ve askerler tarafından imzalandı.

    Haaretz gazetesinin haberine göre mektupta, "Gazze'deki savaşın devam etmesinin sadece rehinelerin esaretten dönüşünü geciktirmekle kalmadığı, aynı zamanda hayatlarını da tehlikeye attığı artık açıktır" deniliyor. Ayrıca, "Ordunun saldırılarında çok sayıda rehine öldürüldü. Bu sayı onları kurtarmak için düzenlenen askeri operasyonlarda kurtarılanlardan çok daha fazla" ifadesi yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "REHİNELER KURTARILMADAN GÖREVE DEVAM ETMEYECEĞİZ"

    İsrailli askerlerin mektubu şöyle devam ediyor:

    "Hayatlarını riske atarak ve özveriyle hizmet eden bizler, hükümet derhal rotasını değiştirmez ve rehineleri evlerine geri getirecek bir anlaşma için çalışmazsa hizmet etmeye devam edemeyeceğimizi duyuruyoruz. Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı. Diğerleri için ise hızla yaklaşıyor. Kırık kalplerle görev için rapor vermeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow