hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''1000 BALİSTİK ATARIZ'' İDDİASI! Olası saldırıda İran İsrail'e nasıl karşılık verecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünya, İsrail'in İran'a yapacağı saldırıyı konuşurken, Amerikan New York Times Gazetesi İran'ın İsrail'e vereceği karşılığı yazdı. Gazeteye göre İran Dini Lideri Hamaney, İsrail saldırdığı takdirde yanıt olarak 1000 balistik füze atılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İRAN İSRAİL SALDIRISINA HAZIRLANIYOR"

    İran, İsrail'in olası saldırısına hazırlanıyor. İddia Amerikan New York Times gazetesinden. New York Times'ın dört İranlı yetkiliye dayandırdığı haberine göre İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney, ülkenin Silahlı Kuvvetlerine İsrail’in olası bir saldırısına karşılık vermeye hazırlanmalarını söyledi. Habere göre, “İran’ın misillemesinin kapsamı büyük ölçüde İsrail’in saldırılarının şiddetine bağlı olacak.”

    İkisi Devrim Muhafızları Ordusu mensubu İranlı yetkililer New York Times’a isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştu. Gazetenin haberine göre şu ifadeleri kullandılar:

    “İsrail’in bu ayın başlarında İran’dan gelen füze yağmuruna karşılık olarak düzenlediği saldırılar geniş çaplı hasara ve yüksek can kaybına yol açarsa, İran misilleme yapacaktır. Ancak İsrail saldırısını birkaç askeri üs ve füze ve insansız hava aracı bulunan depolarla sınırlandırırsa İran hiçbir şey yapmayabilir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SALDIRI BÜYÜK OLURSA 1000 BALİSTİK ATARIZ"

    Yetkililer, Hamaney’in İsrail’in petrol ve enerji altyapısını ya da nükleer tesisleri vurması ya da üst düzey yetkililere suikast düzenlemesi halinde kesin bir karşılık verilmesi talimatı verdiğini söyledi.

    Ayrıca “İsrail’in büyük bir zarar vermesi halinde, 1000’e kadar balistik füzenin fırlatılması; İran’ın bölgedeki vekil militan gruplarının saldırılarını artırması; Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilerin ve küresel enerji kaynaklarının akışının kesintiye uğratılması gibi yanıtların düşünüldüğü” de gazeteye yapılan yorumlar arasında.

    İsrail'in İran'a nasıl bir yanıt vereceği henüz netlik kazanmazken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin İran'a saldırı planını onayladığı, yanıtın verilmesi için hükümetin kararının beklendiği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow