1 milyar euro'luk soygunun detayları belli oldu
Dünyanın konuştuğu müze soygununda, hırsızların izlerini yangın söndürme tüpüyle kapattıkları ortaya çıktı. Almanya’nın Dresden kentinde 1 milyar euro değerinde mücevher ve eserin çalındığı soygunda, polis 4 hırsız olduğundan şüpheleniyor.
Cam vitrini baltalarla kırıp, 1 milyar euro değerinde tarihi eser çaldılar, İz bırakmamak için sıradışı bir yöntem kullandılar.
Almanya'nın Dresden kentinde Avrupa’nın en eski müzelerinden biri olan Grünes Gewölbe Müzesi’nde hafta başında gerçekleşen ve aksiyon filmlerini aratmayan müze soygununun detayları ortaya çıkıyor. Kamera kayıtlarını mercek altına alan Dresden polisi, hırsızların dört kişi olduğundan şüphelendiklerini açıkladı. Polisin elindeki bulgulara göre, hırsızlar önce alarm sisteminin devreden çıkartılması için müzeden metrelerce uzaktaki elektrik sistemlerinin bulunduğu yerde yangın çıkardı. Hemen sonrasında da kısa süre içinde müzenin tarihi mücevherlerin bulunduğu bölümüne giriş yapıp elmaslardan oluşan 3 set eseri cam vitrinini balta ile kırarak çaldılar. Arkalarında bıraktıkları izleri kapatmak için de suç mahalline yangın söndürme tüpü sıktılar.
Hırsızlar, dışarıda hazır bekleyen araç ile olay yerinden kaçtı. Kullandıkları araç, polis tarafından bir yeraltı otoparkında yanmış halde bulundu.
Almanya hala olayın şokunda. Uzmanlar, soygunun çok profesyonel ve hızlı olduğu, önceden detaylı bir şekilde planlandığı ve hırsızların dakik bir şekilde soygunu gerçekleştirdikleri konusunda hem fikir. Çalınan tarihi eserlerin tam listesi henüz açıklanmış değil.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Komşuyu Telaş Sardı: Türkiye, Eurofighter ve Meteor Füzeleriyle Hava Gücünü Güçlendiriyor!
Korkulan senaryo gerçek mi oluyor? Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik