YGS puanı nasıl hesaplanır? Puanmatik kullanırken nelere dikkat edilmeli?
12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın ardından, ÖSYM soruları ve cevap anahtarlarını paylaştı. Sınava katılan kişiler, sınavda ki testlerde elde ettikleri doğru/yanlış sayılarına göre puanlarını hesaplamaya başladı, bu noktada öğrencilerin kafası bir hayli karışık, çünkü çok sayıda puanmatik, puan hesaplama formülü bulunmakta. Peki doğru puan nasıl hesaplanır? Puanmatik kullanırken nelere dikkat edilmeli? Konuyu Üniversite Tercih Merkezi’nin geliştiricisi Turgay Doğusan’a sorduk. İşte YGS puanmatik/puan hesaplama üzerine bilinmesi gerekenler.
Haberin Devamı
/

Öğrenciler sınavın ardından hemen puan hesaplamalarına başladı. Bu noktada öğrenciler nelere dikkat etmeli?
/

Her sınavın ardından olduğu gibi öğrenciler yine puanlarını hesaplayabilmek amacıyla puanmatikleri kullanmaya başladı. Bu noktada öğrenciler en çok puanmatiklerde kullanılan, katsayılara dikkat etmeli.
Haberin Devamı
Sizce en doğru katsayı nasıl hesaplanır?
/

Bence sadece bir yılın verilerini baz alarak katsayılar hesaplanamaz. Bu noktada bizler Üniversite Tercih Merkezi olarak, sınavın ortalama seviyesine göre, belirli katsayı hesaplamaları yaptık. Bu sayede öğrencilere tahmini olarak en doğru yanıtı vermeye çalışmaktayız.
Çok sayıda puanmatik bulunuyor. Öğrenciler doğrusunu nasıl ayırt edebilmeli?
/

Bu noktada öğrencilere tavsiyem sadece bir sisteme bağlı kalmadan farklı farklı sistemleri kullansınlar. Zaten sonuçlar 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak. Bu tarihte açıklanan YGS puanları ile önceki değerlerini karşılaştırıp ona göre karar versinler. Çünkü süreç daha bitmiyor, öğrenciler tahmini LYS netlerine göre puan hesaplamaya devam edecekler.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sizin tavsiye ettiğiniz sistemler bulunuyor mu puanmatik için?
/

Dediğim gibi benim tavsiyem öğrencilerin farklı puan hesaplama sitelerini kullanmasından yöne. Biz sistemimize güveniyoruz.http://www.universitetercihmerkezi.com/ ‘a girerek, öğrenciler sistemimizi deneyebilirler. Diğer sistemleride denesinler, karşılaştırma yapsınlar.
Öğrenciler yakın zamanda tercih robotlarına’da ağırlık vermeyi başlayacaktır. Sizin bu alanda bir çalışmanız var mı?
/

Evet, bizler Önlisans ve Lisans programları için kapsamlı bir tercih robotu hazırladık. Bu noktada öğrenciler eğitim dili seçeneğine kadar arama yapabilmekte. Şimdi onunla ilgili birkaç çalışmamız daha olacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Son olarak YGS hakkında neler düşünüyorsunuz?
/

Genel yorumlara göre sınav geçen seneye göre biraz daha zorlayıcı olmuş. Matematik’te birçok öğrenci zorlanmış, net yorum yapabilmek için sonuçları beklememiz lazım. Önemli olan bundan sonraki süreç, öğrenciler çalışmalarına devam etmeli, bu noktada çalışmalarına devam eden öğrencilerin, hedeflerine ulaşacağını düşünüyorum.
YGS ve LYS İle İlgili Sorusu Olanlar İçin Uzmanına Sor Açıldı!
/

YGS’nin tamamlanması ile birlikte birçok öğrencinin merak ettiği soruların yanıtlanabilmesi için CNN Türk ‘’Uzmanına Sor’’ sistemi açıldı. Aday öğrenciler sisteme ücretsiz üye olarak sınavla ilgili merak ettikleri her şeyi ‘’Uzmanına Sor’’ bölümünden sorabilmekte. Sisteme giriş yapmak içinhttp://bit.ly/2myhCnu bağlantısına tıklayabilirsiniz.