İktisat bölümü
İktisat bölümünü düşünen adayların, program hakkında mutlaka bilmesi gerektiği, bölümün kapsamı, çalışma alanları gibi önemli bilgileri, İktisat programını düşünen adaylar için derledik.
İktisat programından mezun olan öğrenciler, kamu alanında Merkez Bankası, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklar ve kurumlarda çalışabilmektedirler. Özel sektörde çalışmayı düşünen program mezunları, bankalarda, dış ticaret firmaları gibi hemen her sektörde ilgili pozisyonlarda iş bulabilmektedirler. Program mezunlarının çalışma ortamları, kişisel gelişim seviyelerine ve iş tecrübelerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
Programın amacı
İktisat bölümünün temel amacı, ekonomik alanda yaşanan değişiklikleri takip edip, bu değişiklikleri yorumlayabilen, buna bağlı olarak yaşanan sorunlarda çözümler üretebilen, alanında donanımlı, uzman bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İktisat programında öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren bölüm öğrencileri, bu alanda Mikro ve Makro İktisat, İstatistik, Maliye, Temel Muhasebe, Ekonometri, Para Teorisi gibi alanlarda eğitim görmektedirler.
Programı düşünen adayların, üniversite hayatında kişisel gelişimlerini sağlamaları, yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri kendilerine iş hayatında büyük avantajlar sağlamaktadır. Hemen her firmada çalışabilecek olan İktisat mezunlarının çalışma ortamları ve şartları, mezunların iş tecrübelerine, kişisel gelişim seviyelerine, alan bilgilerine göre değişkenlik göstermektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler