2- Öğrenci Konseyi Başkanlığı hakkında neler söylemek istersiniz? Aday öğrencilere tecrübelerinizden biraz bahsedebilir misiniz? Göreviniz neydi? Neler yaptınız?
Öğrenci Konseyleri hakkında biraz bilgi verecek olursam, öğrenci konseyleri YÖK tarafından kurulmuş, üniversite yönetiminde söz hakkına sahip olan resmi bir birimdir. Öğrenci oylarıyla belirlenmiş olan öğrenci temsilcilerinden oluşmakta ve bu temsilci öğrencilerin kendi aralarında seçmiş olduğu yönetim kurulu ve öğrenci konseyi başkanı bu birimi yönetmektedir. Ben 2011 yılında hem bölümümdeki sorunlar için hem de Beytepe Kampüsü’nün kanayan yarası ulaşım problemine bir nebze çare olabilmek adına öğrenci konseyiyle tanıştım. Bölüm temsilcisi olarak bu yapıya girdim. Sonrasında bir yıl yönetim kurulu başkan yardımcılığı, bir yılda öğrenci konseyi başkanlığı yapıp lisans hayatımı tamamladım. Görevim süresince üniversite senatosu ve yönetim kurulunda, fakülte ve bölüm akademik kurullarında arkadaşlarımı temsilen katıldım ve haklarını savunmaya çalıştım. Ekibim ile birlikte siyasetimiz de politikamız da öğrenci sorunları diyerek çalıştık. Öğrenci merkezli bir üniversite yönetimi olmasını istedik ve öğrencilerin en temel ihtiyaçlarını (sağlık, barınma, beslenme, ulaşım, eğitim vb.) olabildiğince kolay ve uygun bir şekilde elde edebilmesi için uğraş verdik. Yemekhane zamlarının engellenmesi, yemek kalitesinin artması ve yemekhane sırasının azalması; ulaşım alanında ücretsiz semt servisleri, bazı semtlere ego ile ulaşımın sağlanması, özel halk otobüslerinin okula gelmesi, Sıhhiye-Beytepe yerleşkesi arasına ekspres hat koyulması; barınma anlamında yeni yapılan yurtların diğer yurtlarla aynı fiyat olması, yapılacak olan zamların engellenmesi, üniversiteye ait sosyal tesislerden öğrencilerin indirimli faydalanması vb. gibi alanlarda üniversite yönetimi ile birlikte çalışmalarda bulunarak çözümler ürettik.Öğrenci sorunlarının yanı sıra bazen kendi temsilcilerimiz ve gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte bazen de öğrenci topluluklarımız ile ortak olarak sosyal sorumluluk projeleri, geziler, bahar şenlikleri, söyleşiler, konserler, konferanslar, paneller ve eğitimler gibi üniversite hayatına renk katan organizasyonlarda gerçekleştirdik. Kısacası üniversite yaşamını iyileştirmek adına öğrenci konseyi başkanı olarak üniversite içi ve dışı birçok paydaş kurumla çalışarak mantıklı boyutlarda öğrenci faydası adına çözümler üretmeye çalıştım.
3- Hacettepe Üniversitesi mimari yapısıyla birçok öğrencinin beğenisini kazanan bir kampüs yapısına sahip. Peki sizce Hacettepe Üniversitesi’nin kampüs olanakları nasıl? Yeterli mi sizin için?
Beytepe Kampüsü 24 saat açık kütüphanesi, ücretsiz spor salonu, olimpik yüzme havuzu, Amerikan futbol sahası, halı sahası, tenis kortları, Yeşil Vadisi, BAM’ı, City Center’ı, Nacho’su, Beyaz Evi, eşsiz doğası derken bulunmaz güzellikte bir kampüs. Tabi bunların yanı sıra yurt sorunu var. Şahsi fikrim isteyen her Hacettepe öğrencisini yurtlarda barındırabilecek kapasiteye sahip olmalı öğrenci yurtları. Bunun yanı sıra ulaşım kuyrukları, yemekhane kuyrukları hala devam etmekte. Yine bence eksikler listesine tiyatro salonu, müzik odası ve dans salonu gibi alanlar yazılabilir. Sıhhiye kampüsü ise Ankara’nın merkezinde o kadar yoğunluğun içinde bulunmasına rağmen güzel vakit geçirebildiğimiz ve o yoğunluğun içerisinde biraz nefes alabildiğimiz tek yer diyebilirim. Fakat sıhhiye kampüsü içerisinde öğrencilerin vakit geçirebileceği cafe vb. ortak alanların yetersiz olduğunu düşünüyorum.