Gıda Mühendisliği bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler

Gıda Mühendisliği bölümünü düşünen adayların, bölümle ilgili merak ettiği ' Gıda Mühendisliği bölümü çalışma alanları ' , ' Gıda Mühendisliği kontenjanları ', ' Gıda Mühendisliği iş imkanları ', ' Gıda Mühendisliği nasıl? ', ' Gıda Mühendisliği taban puanları ' gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte Gıda Mühendisliği hakkında mutlaka bilinmesi gereken, önemli bilgiler.
Bölümün amacı ve kapsamı
Gıda Mühendisliği bölümü MF-4 puan türüyle alan öğrenim süresi 4 yıl olan bir bölümdür. Gıda Mühendisliği bölümün amacı; sağlıklı, besleyici ve tüketim açısından uygun gıdalar üretim ve denetleme bilgisi vermeyi amaçlar.
Bölümde genel olarak; ilk yıllarda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, ileriki yıllarda; Mühendislik, uygulama ve teknoloji üzerine dersler verilmektedir. Bölümde üniversitenin laboratuvar olanakları yoğun bir şekilde kullanılır.
2016-2017 Sıralamasına Göre En Başarılı 20 Vakıf Üniversitesi
Bölümü okuyan adaylarda olması gereken özellikler
Gıda Mühendisliğini seçen adayların; sayısal alanlarda başarılı, araştırmayı seven, dikkatli ve sabırlı kişiler olması gerekir. Bu faktörler bölümdeki başarıyı da direkt olarak etkiler.
Bölüm mezunlarının çalışma sahaları
Gıda Mühendisliği mezun olduktan sonra iş imkanları yüksek olan bir bölümdür.Bölüm mezunları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, özel araştırma ve analiz laboratuvarları, gıda ve sanayi kuruluşlarında üretim mühendisi olarak çalışabilir. Gıda Mühendisliği mezun olduktan sonra iş imkanları yüksek olan bir bölümdür.
Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!
Gıda Mühendisliği Programı kaç kez tercih listesine yazıldı?
Gıda Mühendisliği Programı 2014 verilerine göre, MF-4 puan türünden öğrenci kabul eden, 91 programda bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 4 bin 382 idi, ayrılan kontenjana ilk yerleştirme sonucunda 3 bin 923 öğrenci alana yerleşmiştir. 459 öğrencilik kesim boş kalmıştır.
Gıda Mühendisliği Programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversitelerbaz alınarak hesaplandığında 55 bin 592’kez tercih listesine yazılmıştır.
En çok tercih listesine yazılan üniversite
Gıda Mühendisliği Programı 2014 ÖSYM verilerine göre, bu alanda Ege Üniversitesi Programı 1.934’kez ile en çok tercih listesine yazılan program olmuştur.
Gıda Mühendisliği Bölümü Hakkında Merak Edilenleri Sorun
Gıda Mühendisliği ve diğer bölümler hakkında öğrenciler merak ettikleri her şeyi, CNN Türk uzmanına sor sayfasından, ücretsiz olarak uzman rehberlere sorabilmekte.Sende CNN Türk Uzmanına sor sisteminden üniversiteler, bölümler, taban puanlar, kontenjanlar, tercih sıralamaları gibi konularda detaylı bilgi alabilirsin. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler