Endüstri Mühendisliği bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler
Endüstri Mühendisliği bölümünü düşünen adayların, bölümle ilgili merak ettiği ' Endüstri Mühendisliği bölümü çalışma alanları ' , ' Endüstri Mühendisliği bölümü kontenjanları ', ' Endüstri Mühendisliği bölümü iş imkanları ', ' Endüstri Mühendisliği bölümü nasıl? ', ' Endüstri Mühendisliği bölümü taban puanları ' gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte Endüstri Mühendisliği bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gereken, önemli bilgiler.
Endüstri Mühendisliği programından mezun olan öğrenciler, özel sektörde çeşitli alanlarda çalışabilmekte.. Endüstri Mühendisleri daha çok çalışmış olduğu şirkette, yaşanan sorunlara karşı projeler üretmek, bu sorunları çözmek, şirket çalışmaları için planlamalar ve denetimler yapmak ile görevli.. Program öğrencilerinin yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri, çeşitli alanlarda staj yapmaları, kendilerine kariyer alanında büyük avantajlar sağlıyor.
2016-2017 Sıralamasına Göre En Başarılı 20 Devlet Üniversitesi
Programın amacı
Endüstri Mühendisliği programının temel amacı, ticari işletmelerde, projeler üretmek, işletmenin gelişimini sağlamak üzere donanımlı bireyler yetiştiriyor. Programda öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, Endüstri Mühendisliği programında İşletme Yönetimi, Ekonomi, İş Hukuku, Sistem Analizi gibi dersler üzerine eğitim görüyor.
Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!
Adaylarda olması gereken nitelikler
Endüstri Mühendisliği bölümünü düşünen adayların analitik düşünebilen, sayısal derslere yatkın, iletişimi kuvvetli, hızlı karar alabilen bireylerden oluşması gerekiyor. Program öğrencilerinin ayrıca kişisel gelişime meraklı öğrencilerden oluşması, kariyer noktasında adaylara büyük avantajlar sağlar.
2016-2017 Sıralamasına Göre En Başarılı 20 Devlet Üniversitesi
Endüstri Mühendisliği programı kaç kez tercih listesine yazıldı?
Endüstri Mühendisliği programı 2014 verilerine göre, MF-4 puan türünden öğrenci kabul eden, 200 programda yer alıyordu. 2014 Verilerine göre alana ayrılan kontenjan sayısı 5 Bin 880’di, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 5 Bin 409’lik öğrenci dilimi alana yerleşti. 471 Öğrencilik kesim boş kaldı.
Endüstri Mühendisliği programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 103 bin 772 kez tercih edildi.
Endüstri Mühendisliği bölümünde, en çok tercih listesine yazılan üniversite, 6 bin 868 kere tercih listesine yazılan Anadolu Üniversitesi oldu.
Endüstri Mühendisliği Bölümü Hakkında Merak Edilenleri Sorun
Endüstri Mühendisliği ve diğer bölümler hakkında öğrenciler merak ettikleri her şeyi, CNN Türk uzmanına sor sayfasından, ücretsiz olarak uzman rehberlere sorabilmekte.Sende CNN Türk Uzmanına sor sisteminden üniversiteler, bölümler, taban puanlar, kontenjanlar, tercih sıralamaları gibi konularda detaylı bilgi alabilirsin. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
-
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler