Elektrik Elektronik Mühendisliği hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü düşünen adayların, program hakkında mutlaka bilmesi gerekeceği, bölümün kapsamı, çalışma alanları, alanı tercih listesine yazan öğrenci sayıları, kontenjanları gibi önemli bilgileri Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü okumakta olan üniversite öğrencilerine sorduk ve cevapları adaylar için derledik.
Bölümün amacı ve kapsamı
Elektrik Elektronik Mühendisliği MF-4 puan türüyle alan öğrenim süresi 4 yıl olan bir bölümdür. İngilizce zorunluluğu üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Bölümün amacı en basit tabiri ile; elektrik ile çalışan aletlerin yapımı, geliştirilmesi, projelendirilmesi, bakımı ve kullanılması konusunda eleman yetiştirmektir.
Bölümde genel olarak; Matematik, Fizik, Sayısal Analiz, Devre Analizi, Elektronik Devreler, Sayısal Elektronik, Enerji İletimi ve Dağıtımı gibi dersler verilmektedir.
Bölümü okuyan adaylarda olması gereken özellikler
Bölümü okuyan adayların; sayısal alanlarda başarılı, yaratıcı zekaya sahip, bir işle uzun süre uğraşmaktan sıkılmayan sabırlı bireyler olmaları alanda daha başarılı olmalarını sağlar.
Bölüm mezunlarının çalışma sahaları
Bölüm mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Elektriğin bulunduğu pek çok alanda iş bulma imkanlarına sahiptirler. Kamuda ve özel sektörde çalışabilirler.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı kaç kez tercih listesine yazıldı?
Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı 2014 verilerine göre, MF-4 puan türünden öğrenci kabul eden, 280 programda bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 9 bin 699’du, ayrılan kontenjana ilk yerleştirme sonucunda 8 bin 831 öğrenci alana yerleşmiştir. 868 öğrencilik kesim boş kalmıştır.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 183 bin 762’kez tercih listesine yazılmıştır.
En çok tercih listesine yazılan üniversite
Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı 2014 ÖSYM verilerine göre, bu alanda Uludağ Üniversitesi Programı ile 4 bin 095’kez ile en çok tercih listesine yazılan program olmuştur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler