Açıköğretim Fakültesi ve bölümleri
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde, pek çok ülkede uygulanmakta olan, uzaktan eğitim yoluyla eğitim alınabilecek belirli bölümleri sizler için derledik, işte o bölümler.
Dış Ticaret
Dış Ticaret Önlisans Programı, Açıköğretim Fakültesinde 1993 yılında açılmış olan bir bölümdür. Bölümün öğrenim süresi dört yarı dönemdir. Ara ve yıl sonu olarak gerçekleştirilen sınavlara, öğrenciler kayıt esnasında belirledikleri sınav merkezlerinden katılabilmektedirler.
Bölüm mezunları kamu ve özel sektörde iş imkanı bulabilmektedir. Özel sektörde özellikle ithalat ve ihracat yapan firmalarda çalışabilen Dış Ticaret mezunlarının, eğitim dönemlerinde yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri iş bulma noktasında kendilerine büyük avantaj sağlamaktadır.
Bölüm mezunlarının "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır.
Bankacılık Ve Sigortacılık
Bankacılık Ve Sigortacılık Önlisans Programı, Açıköğretim Fakültesinde 1993 yılında açılmış olan bir bölümdür. Bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Program öğrencileri güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları olmak üzere 4 kez, bağlı oldukları bürolarda sınavlara katılmaktadırlar.
Bölüm mezunları kamu ve özel sektörde, bankalar ve sigorta firmalarında çalışabilmektedirler. Bankacılık Ve Sigortacılık Programı mezunları, Sigortacılık sektöründeki sınavlarda ve işe alımlarda, dört yıllık fakülte mezunları ile aynı haklara sahiptirler.
Turizm Ve Otel İşletmeciliği
Turizm Ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı, Açıköğretim Fakültesinde 1993 yılında açılmış olan bir bölümdür. Bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Program öğrencileri her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavına katılmaktadır. Sınavlar çoktan seçmeli test tekniği ile gerçekleşmektedir.
Bölüm mezunlarının, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma hakları bulunmaktadır.
Bölüm mezunları, turizm alanında çeşitli alanlarda çalışabilmektedirler. Eğitim süresi boyunca, öğrencilerin yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri, kendilerine iş hayatın boyunca büyük avantajlar sağlamaktadır.
Lojistik
Lojistik bölümü, ilgili meslek lisesi mezunlarının sınavsız olarak katılabildiği bir programdır. Bölüm mezunları yerli ve yabancı lojistik, ithalat-ihracat firmalarında çalışabilme imkânına sahiptir. Alan ülkemizde gelişmekte olup, bölüm mezunlarının yabancı dil seviyelerini geliştirmeleri, kendilerine büyük avantajlar sağlamaktadır.
Sosyoloji
Sosyoloji lisans programı 2009 yılından beri Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Programın eğitim süresi 4 yıldır, öğrenciler yılda 4 kez sınavlara tabi tutulmaktadırlar.
Program mezunları, kamu ve özel sektör kurumlarında çalışabilme imkânına sahiptirler. Mezunlar gerekli sertifikalara sahip olmaları halinde aile danışmanı unvanını alabilir ve akademik kariyer yapabilmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler