Zonguldak'ta 130 madenci daha işten çıkarıldı

Zonguldak'ta, 'Torba Kanun' ile maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle üretimi durduran 22 özel maden şirketinden biri daha 130 işçinin işine son verdi.
Maden sektöründe çalışan işçilere asgari ücretin iki katı ücret getiren, 6 aylık kıdeme sahip olma şartını kaldıran, yer altında haftalık çalışma saatlerini 45 saatten 36 saate indiren kanunun yürürlüğe girmesiyle üretimi durduran maden şirketleri, işçi çıkarmaya devam ediyor. Dün, Akkurt Madencilik Şirketi'nin 150 işçinin iş akitlerini sonlandırmasının ardından bugün de SFH Velioğlu Enerji Madencilik Şirketi, 130 işçinin işine son verdi. Madenciler, muhasebe tarafından çıkışları verildikten sonra eşyalarını toplayıp maden ocağından ayrıldı.
Şirketin ortaklarından 39 yaşındaki Suat Velioğlu, Torba Yasa ile maliyetlerinin neredeyse iki katı arttığını, bu yüzden üretimi durdurduklarını söyledi. Velioğlu, bakım ve onarımda çalışan az sayıda işçi ile maden ocağını bir süre daha ayakta tutmaya çalışacaklarını, şartlar değişirse işçileri tekrar geri çağırarak üretime geçeceklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor
Son Dakika... CHP Kurultayı Sonrası Gözler Özgür Özel’de: Parti İçindeki Yeni Güç Dengesi Nasıl Şekillenecek?
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı