Zirve davasının 99. duruşması yapıldı
Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 99'uncu duruşması, Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın bir numaralı sanığı olarak tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "Bu dava çökmüştür. Hayırlısıyla olumlu sonuç alacağımız günü beklemekteyiz" dedi.
Duruşmaya, elektronik kelepçe ile denetim altında tutulan tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım polis nezaketinde adliye binasına getirilirken, diğer tutuklu sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, emekli Binbaşı Haydar Yeşil ve öğretim görevlisi Ruhi Abat ise cezaevi aracı ile duruşmaya getirildi. Tutuksuz sanıklar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Mehmet Çolak, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki'nin de duruşmada hazır bulunurken, tutuklu sanık Varol Bülent Aral Adana F-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Hamit Çeker Elbistan E-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden telekonferans yolu ile duruşmaya dahil oldu.
Milli Eğitim Müdürü "yılbaşı Hıristiyan propagandası" diye mesaj yolladı
Bugün görülen duruşmaya ayrıca tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile o dönem Malatya 2. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız da tanık olarak katıldı.
Duruşmaya verilen ara da adliye binası önünde açıklamalarda bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi davasının çöktüğünü ileri sürerek, "Ama hayırlısıyla olumlu sonuç alacağımız günü beklemekteyiz" dedi.
"Dersim Katliamı"ndaki o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı
Dava ile ilgili zulüm içerisinde olduklarını ifade eden Tolon, şöyle devam etti:
"Hepiniz çok iyi biliyorsunuz, yalancılığı meslek edinmiş ve daha sonra da Beşiktaş (mahkeme) tarafından tedarik edilmiş bir müfterinin, iğrenç yalanları ile uzun bir süredir Malatya zırvasıyla ilgili zulüm içerisindeyiz. Özellikle 18 Ağustos tarihinden günümüze kadar dosyaya intikal eden belge ve bilgiler, o günden sonra dinlenmekte olan tanıklar ki onlardan bir tanesi de bugün burada huzurda dinlendi. Sayın mahkemeye gelen bilgilerle; bu tasarlanmış, kurgulanmış davanın çöktüğü ayan beyan ortaya çıkmıştır. Özellikle bugün tanık olarak ifade veren, o menfur cinayetin işlendiği tarihte 2. Ordu Komutanlığı görevini üstlenen emekli Orgeneral Sayın Hasan Iğsız, benim o gün ne amaçla Malatya'da bulunduğumu çok açık bir ifadeyle sayın mahkeme heyetine intikal ettirmiştir. Bilindiği üzere ben o gün, o tarihteki Sayın İnönü Üniversitesi Rektörü'nün daveti üzerine Malatya'ya gelmiş ve o olay günü de Malatya'da İnönü Üniversitesi'nde konferans vermiştim. O günde Malatya'dan ayrıldım. Bunu daha önce de belirtmiştim zaten. Bir de haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları çürütür mahiyette, emekli bir orgeneralin gittiği garnizonda, o Garnizon Komutanı tarafından törenle karşılandığını, bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yerleşik bir geleneği olduğunu da açık bir şekilde mahkeme huzurunda beyan etti."
Sevda Tepesi'ne imar planı iptal edildi
Davanın halen devam ettiğini dile getirten Tolon, gizli tanık olarak ifade veren İlker Çınar'ın ifadelerinin hiçbir zaman birbiri ile örtüşmediğini belirterek, "Bugüne kadar 17-18 defa düzeltilmiş, ayarlanmış beyanlarıyla, çelişkili ifadelerin hiçbir anlam taşımadığı, gelen resmi belgeler ve tanık ifadeleriyle ortaya çıkmıştı" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü