hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yürek sızlatan hikaye: Gözleri kan çanağına dönmüştü! Mehmet'in yüzü yeniden güldü

    Yürek sızlatan hikaye: Gözleri kan çanağına dönmüştü Mehmetin yüzü yeniden güldü
    expand

    Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı arasında 20 Haziran'da çıkan anız yangınında ölen 11 kişiden biri olan Kerima Erdenli'nin 12 yaşındaki oğlu Mehmet Can'ın ağlamaktan kan çanağına dönmüş gözleri yürekleri dağlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da yaşayan edebiyat öğretmeni Harun Tutuş, Mehmet'in bu görüntüsünden çok etkilendi. Hiç vakit kaybetmeden Yazçiçeği köyüne gitti. Mehmet'le bir hafta vakit geçirdi, acısını azaltmaya çalıştı. Ardından baba Bahri Erdenli'nin izniyle Mehmet'i Diyarbakır merkeze götürdü, göz doktoruna gösterdi. Ağlamaktan göz pınarlarının kuruduğu belirlenen Mehmet'in tedavisi yapıldı.

    Yürek sızlatan hikaye: Gözleri kan çanağına dönmüştü Mehmetin yüzü yeniden güldü

    BİSİKLETE KAVUŞTU

    Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre; Hayatında ilk kez Diyarbakır'ı gören Mehmet, Harun Tutuş'un evinde kaldı, ailesiyle tanıştı. Harun Tutuş, Mehmet'e en büyük hayali olan bir de bisiklet hediye etti. Mehmet'in yüzü artık gülüyor. Harun Tutuş, "Elimden geldiğince herkese yardıma koşuyorum. 27 kez deprem bölgesine gittim. Çocukları sevindirdim. Mehmet'i toparladık. Onu hayata döndürdük" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow