YSK Başkanı Yener: “Seçim sorunsuz, sıkıntısız devam ediyor”
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oyunu kullandığı okulda açıklamalarda bulundu. “Şu ana kadar seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir” diyen Yener, bu turda sadece cumhurbaşkanlığı adayları yarıştığı için 2'nci turun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.
YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2'nci turu için Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Arjantin İlkokulu'nda 4234 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yener, çıkışta yaptığı açıklamada, "Bugün Cumhurbaşkanı oylamasının 2'nci turunu gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımız ilk turda olduğu gibi 2'nci turda da hem yurt içinde hem de yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi göstermektedir. Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize ve cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız devam etmektedir. Tekrar Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
14 Mayıs'taki seçimlere 4 cumhurbaşkanı adayı ve 24 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Yener, "Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de seçimin daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz. Saat 17.00'den sonra yayın yasağının hangi saatte kalkacağını kurul değerlendirecek. Yasak daha erken kaldırılırsa, daha erken bir saatte televizyon kanallarının haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ece Gürel'e 'cadılık eğitimi' veren şüpheli adliyeye sevk edildi
"Baka baka öğrendim" 70'lik 'Barista teyze' gençlerin ilgi odağı oldu
Merve Nur, sosyal medyadan paylaşım yaptıktan sonra öldürülmüş
Muğla ve Marmaris belediyelerine 'kaçak oteli yıkın' talimatı
İşte 36,5 milyon dolarlık uyuşturucu operasyonunun detayları!