hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten "hayali üniversite" uyarısı

    KAYNAKSerdar Er | CNN TÜRK

    Sırbistan'da faaliyet gösterdiği ve 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdiği öne sürülen bir üniversitenin aslında hiç olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu'ndan açıklama geldi. Mağduriyetlerin yaşanmaması için yurtdışında bulunan üniversitelerin ülkemizde denkliği var mı kontrol edilmesi istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite hayali. Diplomalar sahte. Rektör ise lise mezunu. Sırbistan'da faaliyet gösterdiği iddia edilen hayali üniversitenin yaklaşık 4 bin mağdur öğrencisi var.

    Yaşanan mağduriyetler üzerine birçok öğrenci suç duyurusunda bulundu. Sahte üniversitenin 2 ila 4 bin euro karşılığında uzaktan eğitim verdiği iddia edildi. Üniversite rektörü Ali İlseven'in lise mezunu olduğu, gerçek siteleri taklit edip "edu" uzantılı internet siteleri kurduğu ifade edildi.

    YÖKten hayali üniversite uyarısı

    Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu'ndan açıklama geldi. Açıklamada yurt dışında eğitim almak isteyen adayların kurulun iznine ve bilgisine ihtiyaçları olmadığının altı çizildi. Yurt dışındaki üniversitelerin Türkiye'de denkliğinin olup olmadığının kontrol edilmesi için YÖK'ün sitesini ziyaret etmeleri çağrısı yapıldı.

    Ayrıca Türkiye'de denkliği bulunan yurt dışındaki eğitim kurumlarının listesinin e-devlet üzerinden de erişime açık olduğu vurgulandı.

    Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; yeni pazar üniversitesi olarak yer alan suistimallere ilişkin yaklaşık 1 yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur ifadesi kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow