YÖKDİL 2019 başvuruları başladı, son gün ne zaman?
Yükseköğretim Kurumları Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları 30 Ocak 2019 Çarşamba günü başladı. Kurumun resmi internet adresi üzerinden elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek olan başvurular bir süre daha devam edecek. Peki, 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?
Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen 2019 YÖKDİL sınavına kısa bir süre kaldı. 8 Şubat 2019 günü saat 18:00’e kadar başvurularını tamamlayabilecek olan adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından sınava girecekleri merkezleri öğrenebilecek.
4-9 Mart 2019 tarihleri arasında belgelerin yayımlanmasının ardından 10 Mart 2019 tarihinde YÖKDİL sınavı gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar 11-15 Mart tarihleri arasında itirazlarını tamamlayabilecek. Bu tarihten sonra itirazda bulunanları dilekçeleri dikkate alınmayacak.
YÖKDİL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır. Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.
Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.
YÖKDİL SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…
Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylara yönelik sınav uygulamaları, bu kılavuzun
“Engelli / Sağlık Sorunu Olan Adaylara Yönelik Uygulamalar” başlığında açıklanmıştır. Söz konusu adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.
Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Bir anda ortaya çıktı... Tam 25 metre derinliğinde! Bölge halkında büyük panik
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi