hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2024 YKS sonuç tarihi!

    YKS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM 2024 YKS sonuç tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen YKS 2024 oturumlarında adaylar sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtlamış TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılım gerçekleştirmişti. Peki, adayların üniversite tercihlerinde kullanacakları puanların yer alacağı YKS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan YKS 2024 sonuç tarihi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 sınavı 8 Haziran’da TYT, 9 Haziran’da ise AYT ve YDT sınavları ile geride kaldı. Sınavın sona ermesinin ardından 9 Haziran’da sorular ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yayınlandı.  Adaylar sorular ve cevapların yayınlanmasıyla birlikte resmi sonuçlar öncesinde doğrularını ve yanlışlarını kontrol ettiler. Peki, sınavlara ilişkin değerlendirme sonuçları ne zaman erişime açılacak?

    YKS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM’nin YKS 2024 sınav kılavuzu içerisinde paylaştığı bilgilere göre TYT, AYT ve YDT sınavlarına ait sonuçlar 17 Temmuz’da ilan edilecek. Adaylar ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler.

    Sonuçların ilan edilmesinin ardından kısa bir süre sonra da tercih işlemlerinin başlaması bekleniyor. Adaylar sınavdan elde ettikleri sıralamaları yerleştirme tercihlerinde kullanacaklar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow