hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YGS sınav giriş yerleri belgesi açıklandı | ÖSYM AİS sitesine giriş zor oluyor

    YGS sınav giriş yerleri belgesi açıklandı | ÖSYM AİS sitesine giriş zor oluyor
    expand

    YGS sınav giriş yerleri belgesi ÖSYM AİS sorgu sayfası içinde gözükürken öğrenciler siteye girmekte zorlanıyor. Hemen açılmayan site belli bir süre sonra açılmakta... Belge, ev adreslerine posta üzerinden gönderilmeyecek. Kurumun internet sayfasından çıktısı alınacaktır. Öğrencilere güzel haber İETT’den, kötü haber kurumdan geldi: Sınav saatine dikkat! İşte YGS sınav giriş yerleri üzerine son dakika bilgileri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM AİS giriş sayfasında YGS sınav giriş yerleri belgesi almakta zorlanan öğrenciler sitenin açılması için bellir bür süre beklemeye devam ediyor. Belgeyi almak 5 dakikayı buluyor. Akşam saatlerinde yoğunluğunun azalacağı bekleniyor. Belge, posta ile evlere gönderilmeyecektir. Sınav günü öğrencinin yanında olması gerekenler: Giriş belgesi, Nüfus cüzdanı (Pasaport). Nüfus cüzdanına dair Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi 22 Şubat 2017 tarihinde bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, yeni kimlik kartı olmaksızın eski kart ile de sınava girilebilir. Şayet öğrenci yeni kimlik kartı başvurusu yaptıysa, il nüfus müdürlüğünden “geçici kimlik kartı” temin edebilir. Önemli bir not olarak da kimlik kartları üzerinde “T.C. vatandaşlık numarası” olması.YGS sınav giriş yerleri belgesi aşağıda yer almaktadır.

    ÖSYM SINAV GİRİŞ YERLERİ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Sınav ne zaman yapılacak?

    12 Mart 2017 tarihinde saat 10:00’da sınav başlarken, kurum öğrencileri uyarıyor: Okul kapıları saat 09:45'te kapanıyor. Sınava 15 dakika kala öğrenci okula giriş yapmazsa, sınava giremeyecek. Kurum ve uzmanlar okula en erken bir saat önceden gelinmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

    Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Sınav yapan tüm kurumların belirlediği sonuç takvimi vardır. MEB, ÖSYM, Bakanlıklar sonuçları sınava giren kişi sayısına göre hesap etmektedir. Kurumun belirlediği takvim tüm sınavlarda olduğu gibi, sınavdan 15 gün sonra sonuçlar açıklanmaktadır. Sonuç açıklanma tarihleri ise 27 Mart ila 12 Nisan arası…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’da oturan öğrenciler, dikkat!

    İETT, 12 Mart sabahı ulaşımı ücretsiz hale getirecek. Öğrenciler sabah saatlerinde sınava gideceğe okula, herhangi bir ücret vermeksizin bedavadan gidebilecek.

    Yeni sınav sistemine dair sorular bu sınavda olmayacak

    Açık uçlu sorular ve kısa cevaplı sorular sınavda yok, LYS sınavında var. Son kez eski sınav sistemi uygulanacaktır.

    Sınavda ne yaparsanız başarılı olursunuz

    Saate ölçülü bakın: Sınav başladı öğrenci soruları çözüyor. Her 10 dakikada bir öğrenci saate bakarsa, konsantrasyonu bozulacaktır. 160 dakikalık sınavda her 45 dakikada bir bakması öğrenci için yeterli bir süre olacaktır. Bu durumda öğrenci hem stres yaşamayacak hem de süreci iyi bir şekilde değerlendirebilecek.

    Soruyu okumadan soruya geçmeyin: Özellikle sözel sorularında (Türkçe, Tarih, Coğrafya) öğrencinin ilk yapması gereken paragraftan önce soruyu okuması… Soru okunduktan sonra istenilen bilgi o paragrafın içerisinde olduğundan ötürü şıklarda daha hızlı olacaktır.

    Öncüllü sorularda ilk okunması gerekenler, maddelerdir: Tarih ve coğrafya konularında öncüllü sorular sorulmaktadır. O tarz sorularda sorunun kendisi değil, soruda geçen maddeler okunmalıdır. Maddeler birbirlerine çok yakın olduğundan ötürü ikili şık arasında kalacak olan öğrenci için maddeler ve soru arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde kurmalıdır.

    Heyecan, bildiklerinizi unutturur: Öğrenci bir yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlandığı halde heyecan ve stresten ötürü bildikleri bilgileri “bir anlığına” unutur. Öğrenci heyecan yapmaması gerekmektedir. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow