hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Devlet Yerinde Dönüşüm Projesi başvuru ekranı: Yerinde Dönüşüm Projesi başvurusu nasıl, nereye yapılır?

    e-Devlet Yerinde Dönüşüm Projesi başvuru ekranı: Yerinde Dönüşüm Projesi başvurusu nasıl, nereye yapılır
    expand

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Depremden etkilenen 11 ilimizde, hibe ve kredi vererek vatandaşlarımızın evlerini, iş yerlerini yerinde dönüştürmelerine destek olacağız.” dedi. Türkiye’de deprem sonrasında başlatılan yerine dönüşüm projesinde başvuru tarihi ve şartlarına dair detaylar belli oldu. Peki, Yerinde Dönüşüm Projesi başvurusu nasıl, nereye yapılır? İşte Yerinde Dönüşüm Projesi başvuru ekranı bilgileri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıkıcı hasar alan 11 ilde ev ve iş yerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi imkanı sunan Yerinde Dönüşüm Projesi'nin başvuru şartları, tarihleri ve detayları araştırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvuru tarihini açıkladı. Yerinde Dönüşüm Projesi ile vatandaşlar, Bakanlıkça belirlenen standartlar çerçevesinde ve tüm aşamaları Bakanlığın denetimlerinde olacak şekilde kendi yapılarının yerinde dönüşümünü gerçekleştirebilecek.

    Konutlar için 500 bin TL hibe, konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL kredi, iş yerleri için 250 bin TL hibe, iş yeri büyüklüklerine göre 250 bin TL ile 500 bin TL kredi verilecek. Krediler 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli 0 faizli olacak. Mülkiyeti tüzel kişilere ait olanlar da hibe ve kredi desteğinden faydalanabilecek. Birden fazla dairesi olup evli, çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi sayılacak. Müteahhitler ve arsa sahiplerinin destek olmak için Bakanlıkça tip sözleşmeler hazırlanacak.

    e-Devlet Yerinde Dönüşüm Projesi başvuru ekranı: Yerinde Dönüşüm Projesi başvurusu nasıl, nereye yapılırYERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİNE BAŞVURULAR NE ZAMAN, NEREDEN YAPILACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular 17 Temmuz'da başlıyor. Yerinde Dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı 22 yerde açtığımız Yapım ve Dönüşüm Ofislerimize bekliyoruz" dedi. Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine başvurularına ilişkin ise; “Vatandaşlarımız Yerinde Dönüşüm projemize e-Devlet üzerinden başvurabilir ve ALO 181'den projemiz hakkında bilgi alabilirler" açıklamasında bulundu.

    YERİNDE DÖNÜŞÜM OFİSLERİ NEREDE?

    Projeye müracaatların yapılacağı 22 adet Yapım ve Dönüşüm Ofisi ilk etapta 5 şehirde kurulacak:

    HATAY: Antakya, Defne, İskenderun, Belen, Kırıkhan, Samandağ, Hassa.

    KAHRAMANMARAŞ:Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu, Afşin

    MALATYA: Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir.

    ADIYAMAN: Merkez, Gölbaşı, Besni, Kahta.

    GAZİANTEP: İslahiye, Nurdağı.

    YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİNİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ NELERDİR?

    • Fay hatlarının /kırıklarının üzerinde yapılaşma olmayacak.
    • Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaştırmaya izin verilmeyecek.
    • Dere yataklarında imara izin verilmeyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow