hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te bayram sonrası mesaisi: Hangi düzenlemeler gündemde olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatilinin ardından mesaiye başlıyor. Genel Kurul, kripto varlıklarla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifini görüşmeye başlayacak. Google yetkililerinin ise Dijital Mecralar Komisyonu'nda "dijital telif" konusuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KRİPTO DÜZENLEMESİ MECLİS'E GELİYOR

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatilinin ardından mesaiye başlıyor. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi 25 Haziran'da Genel Kurul'a gelecek. Düzenlemeyle hem yatırımcı korunacak, hem de hizmet veren firmalara bir dizi yaptırım getirilecek. Teklife göre, hizmet sağlayıcı kuruluş ve faaliyetler için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınması zorunlu olacak. Aksi halde gerçek kişiler ve tüzel kişilerin yetkililerine 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

    Hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilecek. Tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak. Piyasa bozucu eylemler kapsamında 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezası uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mecliste bayram sonrası mesaisi: Hangi düzenlemeler gündemde olacak

    "DİJİTAL TELİF" KOMİSYONDA

    Dijital Mecralar Komisyonu da "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyonu'nun Google yetkililerini dinlemesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de insan haklarını inceleme komisyonunu "hükümlü ve tutuklulara verilen sağlık hizmetleri" hakkında bilgilendirecek.

    Salı ve çarşamba günleri ise Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

    Mecliste bayram sonrası mesaisi: Hangi düzenlemeler gündemde olacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow