Yavru baykuşlar doğaya bırakıldı

Samsun'un Atakum ilçesinde bir aylıkken bulunup bakımları yapılan 2 peçeli baykuş, uçmaya başladıktan sonra doğaya bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin geçen ekim ayında doğada bulduğu 2 peçeli baykuş yavrusunun bakımı, Kızılırmak Deltası'ndaki Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner Kliniği'nde yapıldı.
Veteriner hekim Paria Tabatabaei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aylıkken kliniğe getirilen yavru baykuşları özenle büyüttüklerini söyledi.
Yavru baykuşların doğada tek başına yaşamayı başarabilecek büyüklüğe ulaştığını vurgulayan Tabatabaei, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle, yavru tüylerini atan, içgüdüsel olarak uçmayı ve avlanmayı öğrenen peçeli baykuşları doğaya salma kararı aldıklarını belirtti.
Tabatabaei, "Bulundukları yerde baykuşları doğaya bıraktık. Bundan sonra doğada tek başına yaşamayı öğrenecekler." ifadesini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi