Yargıtay'dan "Dağlıca - Aktütün saldırıları" kararı

Yargıtay, Dağlıca ve Aktütün saldırılarıyla ilgili görülen davada son sözünü söyledi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, saldırılara katılan teröristlere verilen 30'ar kez müebbet hapis cezalarını onadı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki karakola 21 Ekim 2007'de, Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakol Komutanlığı'na da 3 Ekim 2008'de düzenlenen terörist saldırılarda 29 asker şehit olmuş, 46 asker yaralanmıştı.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırılara katıldığı belirlenen terör örgütü üyeleri Bawer Barzan ile Huccet Umui yakalandı.
Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklara ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet hapis, şehit olan askerler için de 29'ar kez müebbet hapis cezası verildi.
Davanın temyiz incelemesini yapan Yargtay 9. Ceza Dairesi iki sanığa verilen cezaları onadı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi