hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapay zeka için araştırma komisyonu kurulacak | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yapay zeka, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme alınacak. Yapay zekanın Meclis gündeminde tartışılması amacıyla araştırma komisyonu kurulacak. Uzmanların ve akademisyenlerin de davet edileceği komisyon toplantılarında yapay zeka ile ilgili pek çok başlık ele alınacak ve bir rapor hazırlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapay zekanın Meclis gündeminde tartışılması amacıyla araştırma komisyonu kurulacak.

    Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nda her partiden milletvekili bulunacak. Araştırma komisyonu; yapay zeka programlarının geldiği son nokta, programların güvenirliği, şeffaflık prensibine uygun hareket edip etmemesi, kişisel verilerin korunmasına ilişkin önlemlerin alınması ve kullanıcılara karşı sorumluluk üstlenmesi gibi başlıklarda çalışmalar yapacak.

    Yapay zeka için araştırma komisyonu kurulacak | Video

    Yapay zeka araştırma komisyonu, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye'de bulunan yapay zeka şirketlerinin temsilcileri, akademisyenler, bilişim uzmanları ve konuyla ilgilenen uzmanları toplantılara davet ederek bilgi isteyecek.

    Belli bir süreyle çalışması planlanan araştırma komisyonu, çalışmalarını tamamlanmasının ardından yapay zeka ile ilgili rapor hazırlayacak.

    Yapay zeka için araştırma komisyonu kurulacak | Video

    Hazırlanan raporun kanun teklifine dönüşüp dönüşmeyeceğine ise çalışmaların ardından karar verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow