hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | Orman yangınları ve dezenformasyon! Hangi yangın nasıl çıktı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sahada ekipler orman yangınlarıyla mücadele ederken, bir yandan da yangınlara dair dezenformasyonla mücadele ediliyor. Özellikle sosyal medyada öne sürülen çok sayıda iddia var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "DEZENFORMASYONU YAPANLARLA POLEMİĞE GİRMİYORUZ"

    Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken özellikle sosyal medyadaki yanıltıcı iddialar da bu mücadeleye zarar veriyor. Bazı hesaplardan "Yangına müdahale edilmediği" iddiaları paylaşılırken, diğer yandan da yangının çıkış nedeninin bölücü örgüt tarafından üstlenildiği iddiaları öne çıktı. Bakan Yumaklı bu iddialara net yanıt verdi;

    ''Bu tür şeylerde herkes bir şekilde kendi hanesine yazacağını düşündüğü şeyleri söyler. Bununla ilgili şu anda herhangi bir tespit yok.'' dedi.

    İZMİR'DEKİ YANGIN NEDEN ÇIKTI?

    En çok konuşulan İzmir'de, Karşıyaka'da çıkıp Çiğli ve Bayraklı ilçesine de sıçrayan orman yangınıydı. Çıkış nedenine ve müdahaleye ilişkin iddialar hızla yayılsa da, yangının çıkış nedeninin piknik ateşi olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yumaklı olayla ilgili, ''İlk yangının çıkışı piknik sebebiyle... Yamanlar 'da 3 kişi aranıyor. 2 kişi Ödemiş'te, onlar gözaltında.'' şeklinde konuştu

    BOLU'DAKİ YANGIN NEDEN ÇIKTI?

    Bir iddia da Bolu Göynük'teki yangına dairdi. Terör örgütü kundakladı iddiasına Vali Erkan Kılıç yanıt verdi;

    ''4 kişi gözaltına alındı. Şu anda onların işlemleri devam ediyor. Anızdan çıktığını değerlendiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

    HATA VE İHMAL YANGIN ÇIKARIYOR

    Aydın, Muğla, Manisa'da ise yine kişisel hatalar ormanları küle çevirdi. Hava sıcaklığının tavan yaptığı, nem oranının düşüp rüzgarın etkili olduğu şu günlerde, yakılan her ateş, atılan her izmarit bir ormanı küle çevirecek potansiyelde.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow