hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | MSB kaynakları teğmenlerin kılıçlı yeminine ne dedi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin görüntülerine ilişkin açıklama geldi. "Olay her yönüyle incelenmektedir. Kastı, kusuru olanlar hakkında işlem yapılacaktır" denildi. Ayrıca bakanlık kaynakları, sosyal medya üzerinden Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve personeline yönelik olumsuz paylaşımlara ilişkin de suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz 30 Ağustos'ta Kara Karp Okulu mezuniyetinde bazı teğmenlerin kılıçlı yemin görüntüleri tartışma yaratmıştı. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi. "Bahse konu olan olay her yönüyle incelenmektedir. Kusur varsa gereken işlem yapılacak" denildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplin konusunda duruşunun net olduğu belirtilen açıklamada, "Disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyecek" vurgusunda bulunuldu.

    Bakanlık kaynaklarınca, söz konusu görüntülerin sosyal medya üzerinde farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparıldığına işaret edildi. "Kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir" sözleri kullanıldı.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başta uluslararası olmak üzere birbirinden önemli görevleri olduğunu belirten kaynaklar, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin millî, manevi ve mesleki değerlerinin bir bütündür ayrıştırmaya çalışmak tehlikeli" vurgusu yaptı.

    Bakanlık kaynakları tarafından ayrıca, sosyal medya üzerinden Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve personeline yönelik olumsuz paylaşımlara ilişkin de suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. "Mezun teğmenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri ve komutanlarının emirleri doğrultusunda milletin emrinde görevinin başında" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow