hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | 'Hava Kampüs'ler geliyor! Türkiye'nin dört bir yanına yayılacak...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Türkiye'yi amatör ve sportif havacılık konusunda dünyanın merkezlerinden biri haline getirmek için yeni bir adım atılıyor. Bu kapsamda, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sportif ve amatör havacılığı geliştirmek ve havalimanlarındaki trafiği hafifletmek amacıyla Hava Kampüs uygulaması başlatılıyor. Genelkurmay Başkanlığı başvurunun ulusal güvenlik açısından değerlendirmesini yaparken, valilikler ise kampüslerin insan ve çevre üzerindeki etkilerini denetleyecek. Rapor olumlu değerlendirildiği takdirde, Hava Kampüsler açılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AMATÖR HAVACILAR İÇİN YENİ HAVALİMANI OLACAK

    5 bin 700 kiloya kadar olan sabit kanatlı hava araçları başta olmak üzere, birçok insanlı ve insansız hava aracının hizmetine sunulacak. Bu sayede pilot eğitimleri için gereken iniş alanlarına olan ihtiyaç ortadan kalkacak. Amaç, Türkiye'yi amatör havacılık ve sportif havacılık konusunda dünyanın merkezlerinden biri haline getirmek.

    VİDEO | Hava Kampüsler geliyor Türkiyenin dört bir yanına yayılacak...

    SADECE ONLAR KULLANACAK, HAVALİMANI TRAFİĞİ AZALACAK

    Amatör ve sportif havacılıkla uğraşanlar için iniş kalkış yapabilecek alanların havacılığın hizmetine sunulacağı Hava Kampüs uygulaması geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu gelişmeyi duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın temel amacının havalimanlarındaki trafiği hafifletmek olduğunu belirtti. Amaç, 5 bin 700 kiloya kadar olan sabit kanatlı hava araçları ile dikey iniş kalkış yapan insanlı veya insansız hava araçlarının ve döner kanatlı hava araçlarının uçuşlarda havaalanı prosedürlerinden ve yoğunluğundan etkilenmemesini sağlamak. Uraloğlu, Hava Kampüsü inşa etmek isteyenlerin ilk olarak yer belirlemesi gerektiğini kaydetti. Seçilen yerin iniş ve kalkışlara elverişli olması gerektiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİDEO | Hava Kampüsler geliyor Türkiyenin dört bir yanına yayılacak...

    Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun ardından işleyen süreç hakkında da bilgi verdi. Genelkurmay Başkanlığı, başvurunun ulusal güvenlik açısından değerlendirilmesini yapacak, valilikler ise kampüslerin insan ve çevre üzerindeki etkilerini denetleyecek. Raporun olumlu değerlendirilmesi halinde Hava Kampüslerinin açılabileceğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİDEO | Hava Kampüsler geliyor Türkiyenin dört bir yanına yayılacak...

    Hava Kampüsü yapmak isteyenlerin yer belirlemesinin ardından gerekli izinleri alarak projeyi 3 yıl içinde bitirmek zorunda olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow