hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Yangın yönetim uçağı 'OTAĞ' sahada!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yangınlarla mücadele, söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan, ileri teknolojiye sahip yangın yönetim uçağı Otağ da sahada. Otağ, Göynük ve Karabük yangınında 10 saat 35 dakika uçtu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÖYNÜK VE KARABÜK YANGININDA 10 SAAT 35 DAKİKA UÇTU

    Türkiye'nin dört bir yanından yangınlar sürerken bir yandan da yangın söndürmek için müdahale de devam ediyor... Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan, ileri teknolojiye sahip yangın yönetim uçağı Otağ da müdahale uçuşunda. Otağ, Göynük ve Karabük yangınında 10 saat 35 dakika uçtu.

    73 YANGINDAN 46'SI KONTROL ALTINA ALINDI

    Ülke genelinde çıkan 73 yangından 46'sı kontrol altına alındı. Diğer yangınlar için ise müdahale devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadelede bu yıl ülke genelinde 105 helikopter, 26 uçak ve 14 İHA destek sağlıyor. Ayrıca 184'ü akıllı kule olmak üzere 776 gözetleme kulesi, 1686 arasöz ve 2 bin 655 ilk müdahale aracı yangınla mücadelede kullanılıyor. Orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla 15 bin 500 yangın işçisi, 4 bin teknik personel, 5 bin 500 orman muhafaza memuru ve 122 bin gönüllü görev yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Oman Bakanlığı genişlettiği yangına müdahale filosu sayesinde yangınlara müdahale süresini 11 dakika civarına indirdi. Müdahalelerde öne çıkan ileri teknolojiye sahip yangın yönetim uçağı Otağ da Göynük ve Karabük yangınında 10 saat 35 dakika uçtu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow