Video Haber | Terörle mücadele son durum ne?
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye ile Irak arasında dördüncüsü gerçekleştirilen "Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması" toplantısıyla ilgili konuştu. Bakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "terörle mücadelede ülkelerimiz arasındaki iş birliğini kalıcı hâle getirmek için karşılıklı görüşmelerimize devam ediyoruz" denildi.
“Son bir haftada 73, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise, 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 1.725 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”
Milli Savunma Bakanlığı Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlığın Basın Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadeleye ilişkin son verileri paylaştı.
Bakanlık kaynakları ise Türkiye ile Irak arasında Ankara'da dördüncüsü düzenlenen "Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması" toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Toplantıların ilkinin 2019 yılında başladığı belirtilen açıklamada, ikincisi 2023'te yapılan güvenlik zirvesinde PKK terör örgütünün Irak tarafından ilk defa yazılı olarak "ortak tehdit" tanımlamasının yapıldığı hatırlatıldı. "Terörle mücadelede ülkelerimiz arasındaki iş birliğini kalıcı hâle getirmek için karşılıklı görüşmelerimize devam ediyoruz" denildi.
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise terör örgütü PKK'nın ilk defa Irak tarafından "yasaklı örgüt olarak" tanınmasının memnuniyet verici olduğu kaydedilmişti. Ancak kaynaklar, bir adım daha öteye gidilerek PKK'nın Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınması gerektiğini vurgulamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı
SON DAKİKA HABERİ... Uyarılar peş peşe yapıldı: Aman dikkat! Asıl kar bugün yağacak
HABER... Beyaz esaret! Kar kalınlığı 70 santime ulaştı