hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Eğitimde 4+4+4 sistemi değişecek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulamaya başlanan 4+4+4 sisteminde revizyona mı hazırlanıyor? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Yelkenci, "4+4+4 sisteminin son 4 yılı, bu son 4 yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz" dedi. Peki sistem nasıl değişecek? Seçenekler neler? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4+4+4 eğitim sistemi değişecek mi?

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin açıklamaları dikkat çekti;

    Yelkenci, ''Bu noktada çalıştaylarda ve panellerde bu konular gündeme gelirse, detaylı bir şekilde tartışılırsa, Milli Eğitim Bakanlığına büyük bir katkınız olacağını politika geliştirmede özellikle ifade etmek isterim.'' açıklamalarında bulundu.

    Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığına 4+4+4 sisteminin değiştirilmesine yönelik çok sayıda talep iletildi. Bu talepler bakanlıkta değerlendiriliyor.

    Tüm sistem üzerinde yapılması beklenen değişikliğin yanı sıra ortaöğretim kısmı için de "şıklı eğitim modeli" üzerine konuşuluyor. Buna göre diplomalar "normal lise" ve "ileri lise" diye ikiye ayrılacak. Üniversitelerin lisans bölümlerine gitmek istemeyenler, 3. yılın sonunda "normal lise" diploması alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu öğrencilere sınav başarı ortalamalarına göre diploma notu verilecek. Öğrenciler 3. yılın sonunda iş hayatına atılabilecek. Bu gençler mesleki tecrübe kazanacak. Böylece kalifiye eleman yetişmesine katkı verilecek. Ayrıca toplumdaki "herkes üniversiteli oldu" algısının da ortadan kaldırılması da hedefler arasında. Bu süreçte mesleki eğitime de ağırlık verilecek. Üniversiteye gitmek isteyenler ise 4 yıllık eğitim alacak. Bu öğrencilere "ileri lise" diploması verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow