hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Ankara'dan AB'ye vize önerisi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son olarak Almanya'da ürünlerini gönderdikleri fuara, vize krizi nedeniyle katılamayan işadamları gündeme gelmişti. AB ülkelerine ziyarette kullanılan Schengen vizesi krizine çözüm için Ankara, AB'ye yeni öneriler sundu. Peki o öneriler neler? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞ İNSANLARI VİZE ENGELİNE TAKILDI

    Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularının yüzde 16’sı ya reddediliyor ya da uzun bekleme süreçlerine takılıyor. İşte her geçen gün büyüyen vize sorununu çözmek için Ankara, Avrupa Birliği’ne bir dizi çözüm önerisi sundu.

    Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, sorunun çözümü için sunulan öneriler arasında, Schengen Bölgesi'ne üye olmayan batı ülkelerinden geçerli vizesi olan Türk vatandaşlarının AB ülkelerine seyahat etmek için tekrar vizeye başvurmak zorunda kalmaması var. Brüksel’in bu formülü kabul etmesi durumunda, örneğin ABD veya Birleşik Krallık vizesi olan bir Türk vatandaşı, Schengen vizesi bürokrasisini atlayarak AB ülkelerine seyahat edebilecek.

    Ankara, AB’ye aday ülkeler arasında vize muafiyeti bulunmayan tek ülke olan Türkiye'nin, Schengen başvurularında talep edilen belgelerin de azaltılmasını istedi. Diplomatik kaynaklara göre, Dışişleri Bakanlığı, çok sayıda belge talep edilmesinin sürecin yavaşlamasında ana etkenlerden biri olduğuna inanıyor. Ankara ayrıca, bir AB ülkesinin Türkiye’deki misyonuna çok fazla vize başvurusu yapıldıysa, o misyonun değerlendirmeler için başka bir Schengen ülkesinin temsilciliklerinden yardım almasını önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "3 KEZ VİZE ALANA 10 GÜNLÜK VİZE OLMAZ"

    Dışişleri Bakanlığı, öğrencilerin, akademisyenlerin, iş insanlarının, TIR sürücülerinin başvurularının yanı sıra tıbbi gerekçelerle yapılan Schengen başvurularına da öncelik verilmesini önerdi.

    Dışişleri Bakanlığı, Brüksel’le yaptığı görüşmelerde, "2-3 tane Schengen vizesi almış bir kişiye 10 günlük vize verilmesinin kabul edilemez" olduğunu söylerken, düzenli olarak AB’ye seyahat etmiş kişilerin vize sürecinin daha hızlı ilerlemesi ve daha uzun süreli vizeler verilmesi gerektiğini vurguladı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow