hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Uzunköprü'de 15 köpek öldürüldü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde belediyeye ait çöp depolama alanında çuvallara bırakılmış ölü köpekler bulundu. 15 köpeğin katledilerek öldürülmesinin ardından ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gördükleri karşısında gözlerine inanamadılar, çünkü onlarca köpek katledilip çöplüğe atılmıştı. Belediye ve sivil toplum örgütleri şimdi sokak hayvanlarını öldürenlerin bulunması için çabalıyor.

    Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki bir ihbarla ortaya çıktı katliam. Dernek yetkilileri belediyeye ait çöplükte çok sayıda köpeğin çuvallanarak depolama alanına bırakıldığını tespit etti. Görüntüler sosyal medyada yayınlanınca, Uzunköprü Belediyesi harekete geçerek inceleme başlattı. Polis ekiplerine haber verildi.

    Video Haber | Uzunköprüde 15 köpek öldürüldü

    15 köpeğin öldürülüp atılmasıyla ilgili belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Kanun gereğince saldırganlar için "bir ev hayvanını veya evcil hayvanı öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünce soruşturma başlatılması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Uzunköprüde 15 köpek öldürüldü

    Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin yaptığı açıklamada, “Çöplük alanına bırakılan, kimliği belirsiz kişilerce katledilen köpeklerle alakalı sokak hayvanlarıyla alakalı bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Sivil toplum örgütleri ve Uzunköprü Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Yaşamlarının katledilmesini şiddetle kınıyoruz bu süreçten sonra STK’larla birlikte onların yaşamlarına yaşam haklarını sonuna kadar da savunacağımızı kamuoyuna belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow