Uzmanlar anlaşırsa başbakanlar görüşecek

Kıbrıs müzakerelerinde ilk olarak uzmanlar bir araya gelecek, sonuç alınması halinde başbakanlar toplanacak.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde teknik konuları konuşmak üzere 18 Ocak'ta uzmanların, daha sonraki bir tarihte ise bakanların bir araya geleceğini, buradan bir sonuç çıkması halinde de başbakanları davet edeceklerini söyledi.
Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde yapılan Kıbrıs Konferansı sonrası basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs müzakerelerinde kritik bir aşamaya gelinmesinin ardından adadaki iki taraf ve garantörlerin katılımıyla Kıbrıs Konferansı'nın gerçekleştirildiğini anımsatan Çavuşoğlu, dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek müzakere sürecine ilişkin durum değerlendirmesi yaptıklarını anlattı.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres başkanlığında Kıbrıs Konferansı'nda sabah ilk oturumun yapıldığını, ardından çalışma yemeğinde konuları ayrıntılarıyla bir fikir jimnastiği şeklinde tekrar görüştüklerini dile getiren Çavuşoğlu, Guterres, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile ikili görüşmelerde bulunduğunu belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin görüşmelerin ara verilmeden sürmesini talep ettiğini ancak Yunanistan tarafının zaman istediğini belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
Şehide veda! Gözyaşlarıyla toprağa verildi
Sanal Medyada Fenomen Oldu, Şimdi Satışta: 'Ormandaki Yalnız Ev' Yeni Hikayesini Bekliyor!
HABER... Kanlı Hesaplaşma: Sanal Medyada Başladı, Sokakta Son Buldu
Adalet Bakanlığı sözleşmeli mühendis alımı ne zaman, şartları neler?