hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isimden dikkat çeken uyarı: Sıcak kavuracak, nem bunaltacak!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sıcaklıklar yeniden mevsim normalleri üzerine tırmanıyor. İstanbul'da termometrelerin 35 dereceyi geçmesi bekleniyor. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile son tahminleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    İstanbul’da 33-34 dereceye varan sıcaklıklar var. İstanbul’un bir özelliği olarak kuzeyli rüzgarlar var ve bu rüzgarlar nemi arttırıyor. Öğle saatlerinde nemin düşük olması gerekirken bile yüzde 60’larda nem var. Akşam bu yüzde 90’lara çıkıyor. Normalinde 30 derecelik bir sıcaklığı yüzde 90 nem ile 40 derece hissediyorsunuz.

    'GÜN: PAZAR... YENİ BİR SICAK HAVA DALGASI GELİYOR!'

    İstanbul’da bu hafta sonuna kadar 33 derecenin altına düşmeyecek. Hava ilerleyen günlerde daha sıcak olacak. Pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor.

    Ege, Akdeniz ve Trakya bölgelerinde 40 derece üstünde sıcaklıklar var. Kuzeyli rüzgarlar nemi yükselttiği için bu sıcaklıklar 50 dereceye yakın hissedilecek. Sağlık açısından önemli risk taşıyan bir durumla karşı karşıyayız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ANADOLU’DA YAĞMUR'

    Yarın Anadolu’ya yağmur geliyor. İstanbul’a ise çarşamba sonrasında gelecek. Nem ve bunaltıcı hava devam edecek. Eylül’ün 15’ine kadar bunaltıcı havalar devam eder. Tüm Avrupa’ya baktığımızda, son 60 yıllık verilerde en sıcak haziran ayını yaşamışız ama temmuz ayı da aynı şekilde olacak gibi duruyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow