hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim açıkladı: Kavurucu sıcaklar mı geliyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sağanak yağış ve hafta sonu kavurucu sıcaklar için uyarıda bulundu. Önümüzdeki günlerde hava sıcakları nasıl olacak? Detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaz mevsiminin gelmesiyle yurt genelinde sıcaklık arttı.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı;

    “Pazar ve pazartesi günü, İstanbullular sıcağa dikkat etsinler. Marmara, İç Anadolu, Ege ve özellikle İç Ege, Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar yaz değerlerinin üzerine çıkmak üzere”

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülke genelinde sağanak yağış beklenirken, hafta sonu kavurucu sıcakların etkili olacağı belirtildi.

    İç Anadolu ve Karadeniz’in ilk kesimlerinde 40 ikindi yağmurları dediğimiz kuvvetli yağışlar var. Önümüzdeki haftalarda da bu sıcaklar devam edecek. Bu yazda sıcak havanın, sıcak hava dalgasının daha doğrusu Türkiye’de etkili olacağını tahmin ediyoruz”

    Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde daha da artacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sağlığımız açısından çok tehlikeli saatleri arasında çıkmaları lazım. Çıkacaklarsa şapkasız, gözlüksüz dışarı çıkmaları pek uygun olmaz. Sağlık açısından problem yaratabilir”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow