Üniversite öğrencileri merak ediyordu! Yüz yüze eğitime her an geçilebilir! YÖK Başkanı’ndan açıklama!
Son dakika gelişmesine göre; üniversitelerin ne zaman açılacağına dair bilgiler netleşti. Yüz yüze eğitime yaşanan deprem felaketi sebebiyle ara verilmişti. YÖK Başkanı Erol Özvar’dan yüz yüze eğitime yönelik açıklama geldi. İşte Yüz yüze eğitim konusu hakkında bilgiler…
Haberin Devamı
/

Kahramanmaraş’da meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki deprem sonrasında üniversitelerde eğitime ara verilmişti. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin açılış tarihine ilişkin alınan yeni kararı duyurdu.
/

Üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini belirten YÖK Başkanı Erol Özvar, Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesiyle üniversitelerde yeniden yüz yüze eğitimi başlatabileceklerini ifade etti.
Haberin Devamı
/

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" dedi.
/

Uzaktan öğretim kararı 2023 yılı Nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecektir. Şartlar elverişli hale gelirse Yükseköğretim Kurulu kararlarıyla harmanlanmış (hibrit) öğretim usulleri de değerlendirmeye alınabilecektir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bilindiği üzere yükseköğretim sistemimizde bazı dersler teori ve uygulama (laboratuvar, atölye, saha vb.) diye kendi içinde iki kısımdan ibarettir; teori ve uygulamanın toplamı dersin toplam kredisini oluşturur. Bu şekildeki derslerin teorik kısmı uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacaktır. Derslere ait uygulama kısmı ise bu yılın Nisan ayından sonraya bırakılacaktır. Uzaktan öğretimin Nisan ayından sonra da devam etmesi halinde bu şekildeki uygulamalar, yükseköğretim kurumunun yetkili kurullarının alacağı karar ile yaz döneminde yapılabileceği gibi bir sonraki eğitim ve öğretim dönemine de ertelenebilecek veya uygulamalı proje çalışmalarıyla tamamlanabilecektir.
/

Sağlık Bilimleri Üniversitesince (SBÜ) 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “Asrın Felaketinde Tıbbiyeli Olmak” adlı program düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremden doğrudan etkilenen illerde 16’sı devlet, ikisi vakıf olmak üzere 18 üniversite mevcut olduğunu belirterek, şunlar söyledi:– Bölgede öğrenimlerine devam eden yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı ise yaklaşık 45 bindir. Depreme maruz kalan uluslararası öğrenci sayısı ise yaklaşık 17 bindir. Öğrencilerimizle birlikte bölgede yer alan ve depremden doğrudan zarar gören 18 üniversitemizde görev yapan yaklaşık 17 bin akademisyenin de yaşanan felaketten etkilendiğini hatırlatmak gerekmektedir. Deprem bölgesinde bulunan üniversitelerimizde görev yapan idari personel sayımız ise yaklaşık 30 bindir.