Ümit Özdağ’la gizli anlaşma yerel seçim ittifakını sarstı! Abdulkadir Selvi yazdı
Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'teki yazısı... Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli anlaşmayı açıklayınca, fikirleri ile uyuşmasam da Ümit Özdağ sözlerinin arkasında durur, demiştim.
Haberin Devamı
/

Ümit Özdağ sözlerinin arkasında durdu. Kılıçdaroğlu ise gizli anlaşmayı doğruladı. Ümit Özdağ’la biri İçişleri Bakanlığı olmak üzere üç bakanlık ve MİT Başkanlığı konusunda gizli anlaşma yaptıklarını açıkladı. 6’lı Masa’nın ortakları Meral Akşener ile Ahmet Davutoğlu derin bir aldatılmışlık duygusu yaşadı. Kılıçdaroğlu’na güvenip Ümit Özdağ’ı yalanlayan Faik Öztrak ofsayta düştü. İYİ Partili Turhan Çömez, Kılıçdaroğlu’nu Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlık yapmakla suçladı.
YEREL SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRDİ
/

CHP’den ve 6’lı Masa liderlerinden gizli olarak yapılan bu anlaşmanın iki sonucu oldu. 1- Kılıçdaroğlu’nun siyasetteki en büyük başarısı, her biri farklı bir uçta olan 6’lı Masa’yı bir araya getirmesiydi. Ümit Özdağ ile gizli anlaşma Kılıçdaroğlu’na olan güveni sarstı. Derin bir aldatılmışlık duygusunun yaşanmasına neden oldu.
Haberin Devamı
/

2- Yerel seçim öncesinde CHP’nin en büyük umudu yine ittifak. Kılıçdaroğlu, “6’lı değil, yeri gelirse 16’lı da 26’lı da masa kurarım” demişti. Kılıçdaroğlu’na güven sarsıldığı için yerel seçimlerde ittifak kurulması sıkıntıya girdi.
KILIÇDAROĞLU HDP İLE GİZLİ ANLAŞMA YAPTI MI?
/

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’la Meclis’te görüşmüştü. HDP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti. Ümit Özdağ ile gizli anlaşmadan sonra “Kılıçdaroğlu, HDP ile de gizli bir anlaşma imzaladı mı?” sorusu gündeme geldi.HDP’nin etkili isimleri Sırrı Sakık ve Sırrı Süreyya Önder bu konuyu daha o günlerde gündeme getirmişlerdi. Sırrı Sakık, “Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da deklare edilmesi gerekir” diye Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmıştı. Sırrı Süreyya Önder ise “Kılıçdaroğlu’nun taahhüt ettiği birtakım şeyler var. Arkadaşlarımızın cezaevinde yatıyor oluşunun ya da siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını kendisi çizdi. Bunları yerine getirmek zorunda” demişti.Kılıçdaroğlu’nun, “Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz” çağrısı Sırrı Süreyya Önder’in sözlerini doğruluyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
PERVİN BULDAN KONUŞMALI
/

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını destekleme karşılığında HDP’ye ne vaat ettiğini açıklaması gerekiyor. Kılıçdaroğlu açıklamazsa Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın konuşması gerekiyor.
BU SÖZLERİ VERDİNİZ Mİ?
/

Kemal Bey, yüzde 2 oyu olan Ümit Özdağ’a üç bakanlık ve MİT Başkanlığı verdiğinize göre yüzde 10 oyu olan HDP ile ne karşılığı anlaştınız? İddia edildiği gibi af çıkarıp cezaevindeki PKK’lıları çıkarmak, PKK ve YPG’ye yönelik operasyonları durdurmak ve kayyum atanan belediye başkanlarını göreve iade etme sözünü verdiniz mi?