Ulaştırma Bakanı Elvan: "Uçak Erdoğan'ın değil, Gül'ün döneminde alındı"
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığına alınan uçağın fiyatına ilişkin elinde veri olmadığını belirterek, "Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde alımı başlatılan bir işlemdir. Sanki Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün yeni bir uçak alınmış gibi bir hava yaratılmayı çalışılıyor, bu doğru değil" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba tasarı hakkında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. "25 Aralık soruşturması sonrası Ulaştırma Bakanlığı'nda bazı işlerin aksadığı" konusundaki soru üzerine Elvan, "Bakanlığımız her ne işlem yapıyorsa mutlaka yasalara, Anayasa'ya uygun yapıyor. Herhangi bir şirket veya işletmeye yönelik soruşturma açılabilmesi için ortada bir suç unsurunun, teftişlik bir unsurun olması gerekir. Böyle bir durum yokken, 'illa ki ben şu firmalara yönelik bir soruşturma açacağım' şeklinde bir yaklaşım içerisinde olmak son derece yanlış olur. Biz hiç bir firmayı diğerinden ayırt edemeyiz, ihale sözleşmesinde yer alan hususlar bellidir. Her bir ihalede yer alan kamu kurum mensubu arkadaşımızın da o hususlara uyması gerekir" diye konuştu.
Bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığına alınan uçağın fiyatının ne kadar olduğu konusunda elinde teknik veri olmadığını belirten Elvan, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün alınmış bir uçak değildir. Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde alımı başlatılan bir işlemdir. Sanki Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün yeni bir uçak alınmış gibi bir hava yaratılmayı çalışılıyor, bu doğru değil" dedi.
İşçiler Torun Center'ın önünde kanlı baretleriyle eylem yaptılar
Asansör faciasının korkunç detayları
"Firmalara 'erken bitirin' diye baskı yapılmıyor"
Bakan Elvan, "3. köprü ve Marmaray'ı yapan firmalara erken bitirmeleri yönünde baskı yapıldığı" iddiası ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bunu kabul etmek mümkün değil. Çünkü yüklenicinin belli bir takvim programı vardır ve ona göre işlemlerini yürütüyor. Ama zaman zaman şu olabiliyor: Mevcut kazı ve dolguyla ilgili araç parkında genişleme söz konusu olabiliyor, ilaveler yapabiliyor, bu manada kapasite artırımı söz konusu olabiliyor. Bu tür durumlarda da erken bitirilmesi söz konusu olabiliyor. Buna bir örnek; İstanbul-İzmir otoyolu. Bu otoyol yap-işlet-devret çerçevesinde yapılıyor. Belirli bir termin programı var. Termin programına baktığımızda, şu an yüklenici firmanın termin programının 2-3 ay önünden gittiğini, daha hızlı çalıştığını görüyoruz. Çünkü, planlar ve programlar yapılırken, bazı riskler gözönünde bulundurularak, risk payı için belirli süreler konuluyor. Eğer bu riskler söz konusu olmazsa, doğal olarak bunların işletmeye açılma süresi de kısalıyor."
5 günlük işçi asansör sorumlusu yapılmış
Asansör firması Torunlar'ı suçladı
Genel Kurul'da görüşülen torba tasarı hakkında AK Parti'nin verdiği iki madde üzerindeki değişiklik önergeleri kabul edildi. Buna göre, internette trafik bilgisi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ilgili işletmecilerden temin edilerek, hakim tarafından karar verilmesi halinde ilgili mercilere verilecek.
Kabul edilen diğer önergeye göre, Batman Hasankeyf ilçe merkezinde Ilısu HES Barajı yapımında etkilenen ailelerin, yeni Hasankeyf yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek.
Torunlar'ın yükseliş hikayesi!
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kartalkaya'daki Otel Yangını: İzmirli Aileyi Yoğun Duman ve Panik Ayırdı
İstanbul ‘105 saatle’ o listenin zirvesinde! 2024 yılı puan tablosu belli oldu…
Biri doktor, diğeri mühendis! Yüreğimiz yandı: Yardım için tekrar otele girmişler
Kartalkaya'da tepki çeken görüntüler! Pistler yeniden açıldı
GRAND KARTAL OTEL YIKILACAK MI? Bolu Kartalkaya yanan otel ön hasar tespit raporu!