hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA’nın Merih Demiral soruşturmasına tepkiler

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avusturya maçının iki golünü atan milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın sahada yaptığı bozkurt işaretine soruşturma açılması ve Alman İçişleri Bakanı’ndan gelen eleştiri siyasetin de gündeminde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "UEFA'nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır." dedi. AK Parti'den de açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı da Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avusturya maçının iki golünü atan milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın sahada yaptığı bozkurt işaretine soruşturma açılması ve Alman İçişleri Bakanı’ndan gelen eleştiri siyasetin de gündeminde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi. "Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA'nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır." dedi.

    UEFA’nın Merih Demiral soruşturmasına tepkiler

    Bahçeli, "Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur." dedi.

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Çelik, "Almanya İçişleri Bakanı’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA'nın başlattığı soruşturma kabul edilemez" dedi. AK Parti Sözcüsü, ırkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmalarını tavsiye etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA’nın Merih Demiral soruşturmasına tepkiler

    Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da sosyal medya paylaşımında, "Merih'in gol sevinci bu topraklara ait bir değerdir. Futbolcumuzla gurur duyuyoruz ve her daim yanındayız! Milli futbolcumuzun gol sevincini "ırkçılık" olarak niteleyenler önce kendi tarihlerine baksınlar." dedi.

    UEFA’nın Merih Demiral soruşturmasına tepkiler

    Dışişleri Bakanlığı da Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması için "kabul edilemez." dedi. Açıklamada, "Bozkurt işareti, Almanya’da yasaklı bir simge değilken sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow