hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA MAÇINDA YASA DIŞI BAHİS REKLAMI! Neden bir türlü engellenemiyor? | VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kumar siteleri nedeniyle her yıl Türkiye'den yurt dışına çıkan para miktarı 50 milyar dolara ulaştı. Ünlü futbolcuları, spor kulüpleri ve sanatçıları kullanarak reklam yapan siteler, artık çocukları ve gençleri tehdit eder hale geldi. Peki, Türkiye bu illetten nasıl kurtulacak? CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FORMALARDA YASA DIŞI BAHİS REKLAMI NİYE ÖNLENEMİYOR?

    Kumar siteleri çocukları ve gençleri zehirlemeye devam ediyor. Her geçen gün farklı bir yerde reklamları önümüze geliyor.

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, ''Bu sistem, hedef kitleye ulaşabilmek için şimdi de sporu, daha önemlisi futbolu kullanmaya başladı. Her alanda kendine yer bulan devasa bir mekanizmadan bahsediyoruz.'' dedi.

    UEFA MAÇINDA YASA DIŞI BAHİS REKLAMI Neden bir türlü engellenemiyor | VİDEO

    Galatasaray-Rigas takımı maçında da kumar sitesi reklamının yapılması dikkat çekti. Peki, bu organize çeteler kitlelere nasıl erişiyor? Türkiye'de yasak olmasına rağmen mağdur olanlar var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEVLET MİLYARLARCA TL VERGİ KAYBEDİYOR

    Uludağ, ''Yasaklanmış ve erişime kapatılmış olmasına rağmen, UEFA yetkilileri ile görüşerek kendilerini yasal bir firma olarak tanıtıyorlar. Bu şekilde bir sızıntı bularak Türkiye'ye ulaşıyorlar. Artık kumar sitelerinin yeni mecrasının spor camiası olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

    FORMALARDA YASA DIŞI BAHİS REKLAMI NEDEN ÖNLENEMİYOR?

    Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık, ''Bu, UEFA kriterleri kapsamında yayınlanan bir spor müsabakası olduğu için belirli kriterlere uyulması gerekiyor. Normal şartlarda Türkiye'de bu tür reklamların yayınlanması mümkün değil, ancak bahis siteleri futbol kulüplerini kullanarak sponsor oluyorlar.'' şeklinde konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow