hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TUS SONUÇLARI SORGULAMA 2024: TUS sonuçları açıklandı! TUS sonuçları nereden, nasıl sorgulanır?

    TUS SONUÇLARI SORGULAMA 2024: TUS sonuçları açıklandı TUS sonuçları nereden, nasıl sorgulanır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Geçtiğimiz ay düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonrasında sonuçlar merakla bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınav takvimine göre, TUS sonuçları için bugün işaret edildi. TUS sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki TUS sonuçları nereden sorgulanır? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024 TUS 2. Dönem), 18 Ağustos 2024 tarihinde düzenlendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sınav takviminde TUS sonuçlarının açıklanacağı tarih bilgisine yer verildi. Mesleki Bilgi Sınavı'nda adayların doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı değerlendiriliyor. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan hesaplanıyor. Tıpta Uzmanlık Sınavı değerlendirmesi için Klinik Tıp Bilimleri puanı (K) ve Temel Tıp Bilimleri puanı (T) olarak hesaplanıyor. 

    TUS SONUÇLARI AÇIKLANDI

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2024-TUS 2. Dönem ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin “sonuc.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecek.

    2024 TUS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    TUS NEDİR?

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Türkiye'de tıp doktorlarının uzmanlık alanlarında eğitim alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir. TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow