hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türklere çifte vatandaşlık yolu açıldı! 27 Haziran’da yürürlüğe girecek...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya'daki Türklere çifte vatandaşlık yolu açılıyor. Çifte vatandaşlık kanunu 27 Haziran’da Almanya'da yürürlüğe girecek. Türk vatandaşlığı almak isteyenlerin ne yapması gerekiyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da yaşayan Türkler artık çifte vatandaş olabilecek. Almanya'da vatandaşlık yasasında yapılan değişiklik 27 Haziran’da yürürlüğe girecek. Almanya Türk toplumu üyeleri Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecek.

    Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlık, Türk toplumunun yasal düzenlemeyi uzun yıllardır beklediği ve hak ettiğini belirtti. ‘Türk-Alman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme’ olarak değerlendirdi.

    Dışişleri, Almanya’daki tüm başkonsoloslukların yürürlük tarihinden itibaren başvuruları almaya hazır olacağını duyurdu.

    YENİDEN TÜRK VATANDAŞLIĞINA BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

    Dışişleri Bakanlığı buna ilişkin detayları da sosyal medya hesabından paylaştı.

    İlk olarak ‘www.konsolosluk.gov.tr’ adresinden bağlı bulunan konsolosluk seçilecek. Ön başvuru yapıldıktan sonra randevu alınacak. Fiziki belgeler başkonsolosluğa teslim edilecek. Sürecin tamamlananlara vatandaşlığa giriş belgesi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı teslim edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow