hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü...

    Türkiyenin ilk türbanlı rektörü...
    expand

    Türkiye'de artık türbanlı bir rektör var. Muhafazakar tutumuyla bilinen ve 2 dönemdir Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapan Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç'ın türban taktığı sosyal meyda üzerinden duyuruldu. Saraç bugün kameraların karşısına geçti ve türbanıyla ilgili olarak "Türkiye'de bu da aşıldı. Hiçbir seviyede inşallah bunlar kariyere engel olmayacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, türban takmaya başladıktan sonra dün türbanlı fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

    Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü olan Prof.Dr. Saraç, türban takmasının ardından bir çok kesimden olumlu tebrik mesajları aldığını belirterek, ülkenin olgunlaştığını ve normalleştiğini söyledi.

    Rektör Saraç, şöyle dedi:

    "Önce başkasının başlatmasını bekledim"

    "Yani ben hep bundan kaçındım aslında, bu çoktan beri düşündüğüm bir şey, ama belki benden önce biri olur da ben bu kadar dikkat çekici olmayayım diye düşünmüştüm. Ama artık dinimin bir emri olduğu için bundan daha fazla kaçmak olmadığını düşündüm. Aslında bu çok büyütülecek bir olay değil, Türkiye için de çok doğal bir olay. O nedenle aslında haber yapılmasına bile gerek yok. Şimdiye kadar birçok telefon aldım herkes tebrik ederek hayırlı olsun diyor. Bu olumlu tebrik mesajları beni çok mutlu etti.

    Türkiye artık bu olgunluğa erişti. Çok şükür başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımıza, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizler açısından minnet duyulması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ediyorum tüm emeği geçenlere, bu ortamın oluşmasında. Kanun değişip yasaklar kalktıktan sonra o andan itibaren aklımdaydı benim ama medya ilgisi olmaması açısından başkası olur da ben arada sessiz sedasız olurum diye düşündüm. Artık baktım ki çok gecikmemeli bu iş, yani insan içinde o eksikliği ezikliği hep hissediyor belki.

    Dinin gereğini yapamamanın, bunu daha fazla ötelememenin gerektiğini düşündüm. Bana gelen güzel tepkiler artık Türkiye'nin olgunlaştığa eriştiğini bir göstergesi bence. Bu ülkemiz adına gerecekten güzel bir gelişme, benimki için demiyorum benden önce yaşanan gelişmelerden dolayı diyorum. Şuan artık herkes herhangi bir engelle karşılaşmadan istediği gibi inancını yaşayabilir hale geldi."

    Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a teşekkür

    Prof.Dr. Saraç, Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü olmasından sonra hayatında hiçbir değişikliğin olmayacağını ve artık huzurun olacağını söyledi. Rektör Saraç, şöyle dedi:

    "Ben inançlı biriyim, hep aklımda olan bir şeydi neticede resmiyette böyle bir uygulama maalesef bildiğiniz gibi mümkün değildi. Uygulayamazdık, yasak kalktığı andan itibaren yasak kalktığı günden beridir istiyordum, düşünüyordum. Fakat işin açıkçası ilk olup ta böyle bir medya ordusuyla karşı karşıya gelmek istemiyordum. Türkiye'nin gündeminde ben olmayı tercih etmiyordum. Şahsi hayatımda gündemde olmak istemiyordum ve bunu çok seven birisi değilim. İcraatlarımızla, üniversite faaliyetlerimizle, yaptıklarımızla gündemde olmayı tabi ki Türkiye açısından, ilimiz, bölgemiz açısından üniversitemiz çok güzel şeyler üretiyor. Bunlarla icraatlarımızla gündemde olmayı seviyoruz.

    Şahsi hayat ve inançlarımızla gündemde olmayı çokta arzu etmiyoruz. O nedenle bugüne kadar beni biraz engelledi. Baktım bununda sonu yok. Artık bu eksiklik olarak hepimizin inancımızın gereğinin yerine getirmeme konusunda o eksikliği içimizde hep hissederiz biliyorsunuz. Bir tarafımız hep eksiktir. Çok şükür ben buradan sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanımız ve Türkiye'de bu normalleşme sürecini bugünlere, bu güzel yasakları kaldırarak gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow