hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin Afrika açılımı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin Afrika açılımı ile ekonomik ilişkiler ivme kazandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kıta ülkeleriyle iş birliğini artıracak bir adım daha atacak. Cezayir ve Tunus’u ziyaret edecek. Bolat, ziyaret kapsamında üst düzey yöneticilerle görüşecek. İş insanlarıyla bir araya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin Afrika açılımı meyvelerini verirken kıta ülkeleriyle yakın temas sürüyor. Afrika ile ticaret hacmi son 20 yılda yüzde 800 arttı ve 40 milyar doları aştı. İlişkilerin daha da gelişmesi için Ticaret Bakanı Ömer Bolat iki ülkeyi ziyaret edecek. İlk durağı 23-24 Haziran'da Cezayir olacak.

    Cezayir, Türkiye’nin Afrika’da en çok yatırım yaptığı ülke konumunda. İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl sonunda 6,3 milyar doları buldu. Bakan Bolat’ın ziyareti sırasında 55. Uluslararası Cezayir Fuarı'nda Türkiye 'onur konuğu ülke' sıfatıyla yer alacak. Fuara, 25 ülkeden 800 katılımcı bekleniyor.

    Türk iş dünyası buluşmasına da katılacak olan Bolat, Cezayirli mevkidaşı da dahil ülke yöneticileriyle üst düzey görüşmeler yapacak. Bakan Bolat, Cezayir ziyaretinin ardından 25 Haziran'da Tunus'a geçecek. Türkiye-Tunus ticaret hacmi 1,6 milyar dolar. Türk müteahhitleri Tunus’ta bugüne kadar 975 milyon dolar değerinde 21 proje hayata geçirdi.

    Ziyaret sırasında Türkiye-Tunus iş ve yatırım 2. forumu yapılacak. Forum marjında Bolat, Tunuslu makamlarla görüşmelerde bulunacak. Türkiye'den ve Tunus’tan iş insanlarının katılımlarıyla Tunus yatırım fırsatlarının ve koşullarının değerlendirileceği yuvarlak masa toplantısı da gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow